G.Saray'da Berkin önerisi

Galatasaray Spor Kulübü, Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Toplantıda bir üyenin Berkin Elvan için bu haftaki maç sonrasındaki ilk maçta siyah forma ile çıkılması önerisi okundu.

Yayınlanma: 13.03.2014 - 17:48
Abone Ol google-news

Galatasaray aylık olağan Divan Kurulu toplantısı Berkin Elvan'ın cenazesi nedeni ile bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.

Divan Başkanı İrfan Aktar açılış konuşmasında Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Bu arada bir üyenin Berkin Elvan için bu haftaki maç sonrasındaki ilk maçta siyah forma ile çıkılması önerisi okundu.

G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın bir gün ertelendiği için katılamadığı divan toplantısında Yönetim Kurulu'nun büyük bir bölümü hazır bulundu. Divan Toplantısı'nda önümüzdeki hafta yapılacak Mali Kongre öncesinde hazırlanan bütçe bilgileri muhasip yönetici Mete İkiz tarafından slayt gösteri ile sunuldu.

Mete İkiz yaptığı sunumda şu bilgileri açıkladı: "Kulübün ve şirketlerin borç yapısı ayrı ayrı bütçelendi. Bu yüzden kulüp şirketlerden alacaklı duruma geldi. Çünkü sermaye artırımı için ayrılmış olan kaynak burada kulüp bünyesinde birikti. Dolayısıyla toplam alacakta 206 milyon tl çıkış oldu. Gerçek anlamda 27.4 milyon tl kulübün şirketlerinden alacakları var. Kulüp bazında bu yıl net bütçe açığı 103 milyon dolar. Konsolide borç şirketlerle beraber anlamında. 172 milyon tl. Ancak Sportif A.Ş de birikmiş sermaye artırımı için ayrılan para var. Toplam  597 milyon alacak var. 1 milyar 152 milyon tl toplam borç.

Asıl borç 638 milyon TL

Asıl borç 638 milyon tl. Satış gelirleri bu yıl 405 milyon tl den 492 milyon TL'ye yükseldi. Bu sezon gelir artışı ile G.Saray Kulübü Avrupa'nın geliri en yüksek kulüpleri arasında 17. sıraya yükseldi. Kur farkından bu sene 38 milyon TL zarar edildi. Banka kredi borcunda artış gözlendi. Kredi borcunun 233 milyon tl olduğu kaydedildi. Bu borcun 144 milyon TL'sinin kısa vade olduğu ve bu yüzden önümüzdeki yıl nakit zorluğu yaşanabileceğine dikkat çekildi. Gelir gider farkı sonrasında 261 milyon dolar borç tespit edildi. Sermaye artışı sonrasında kulübün hisse payı yüzdesi yükseldi.  Sermaye artırımın ikinci aşamasında küçük yatırımcıların katılması durumunda 77 milyon tl kulübe girecek, katılmamaları halinde ise hisse değeri yüzde 71'e yükselecek. Külübün 115 milyon dolar nakit riski olup, buna karşın maddi duran varlıkların bu riske karşı bulunduğu sunumda yer aldı."

Bütçe sunumuna eleştiriler yapıldı

Galatasaray aylık olağan Divan Kurulu toplantısında bütçe sunumuna geçildiğinde salonda eleştiriler yükseldi.

İlk sözü alan Hayrettin Kozak ülkeyi geren futboldaki olaylara dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Son günlerde Türkiye'de çok ciddi sıkıntılar devam ederken, dün Türkiye tarihinin en yüksek katılımının yapıldığı çok acı, çok hazin bir cenaze töreni yaşadık. Küçük Berkin'e camiamız adına başsağlığı diliyorum. Ülkemizdeki gerginliğin iki ayrı kaynağı var. Biri siyaset. İkincisi de siyaset kadar önemli futbol. Aynı hafta içinde içinde çok vahim bir maç ile tehlike atlattık. Trabzon'daki Fenerbahçe maçı. Gerginliği siyasetteki aktörler ayrıca bitirebilir. Spor ve siyasetteki gerginliği büyük kulüplerin başkanları masaya yatırmalı. Dört büyük kulübün başkanları bir masaya oturup, Türkiye'ye örnek olmalı. G.Saray bu konuda öncü lider olmalı. Futbol canavarlaşıyor ve her an tekrar eden olaylar. Sezon sonuna kadar yöneticilerimiz hiç konuşmamalı gerginliklerden uzak durmalı. Bizim yöneticilerimizde "Futbol Federasyonu önümüzü kesiyorlar" gibi demeçlerden uzak durmalı. Biz son iki sezonda önümüzü kesiyorlar diyen federasyon ile şampiyon olduk. G.Saray futboldaki kargaşayı durdurmanın öncülüğünü ele alıp, sürükleyip götürür. Kulüpte 4 profesyonelin işine son verildi. Kurumsallaşma adına tuhaf işler oluyor. Kulüpte görevli avukat 500 bin lira çarptı gitti. G.Saray böyle şey nasıl olur. Bir kadın atlet 10 bin lira aylık ile transfer edildi. Diğerlerinin hepsinden fazla. Sonra kulüpten uzaklaştırıldı. Bir süre sonra bu kez 15 bin lira maaşla yeniden transfer edildi. Katıldığı tek yarış yok, antrenmanlara bile çıkmıyor. Banka kredileri 317 milyona dayandı ve bu yönetimle her yıl sürekli arttı."

KOZAK: "BİR TEK ÇİVİ ÇAKMADINIZ"

Yönetim adına söz alan Adnan Nas bazı eleştirileri yanıtladı ancak. Adnan Nas'ın konuşması sonrasında yeniden söz alan Hayrettin Kozak, Adnan Nas'a yönelik olarak "Ben sorularıma cevap aradım bulamadım. 4 yöneticiyi siz göreve getirdiniz. Neden kovdunuz? Göreve geldiğimizde sıfır nakit vardı diyorsun. Her yönetim aynı şartlarda görev aldı. Siz de yine borçla devredeceksin. Boçlarda azalma oldu mu? Bir tek çivi çakmadınız." dedi.

MEHMET BİLEN'İN AÇIKLAMALARI

Üyelerden Mehmet Bilen ise; "Bilançoları izledik. Çoğu kurumlarda ve G.Saray'da bu rakamlar yüzeysel olarak kalıyor. Harcamalardaki maliyeti bilmedikten sonra gelir gider inmiş çıkmış önemli değil. Kalamış'ta havuz inşa edildi, maliyetini biliyor muyuz. Bilmiyoruz.  Belki yöneticiler de bilemez" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler