Avusturya Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2016 hazırlıklarına devam eden A Milli Takım, özel maçta Avusturya'ya konuk olacak. Viyana kentindeki Ernst-Happel Stadı'nın ev sahipliği yapacağı müsabakada Türkiye, Avusturya'ya karşı kritik bir sınav verecek. Avusturya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, ve hangi kanalda?

Yayınlanma: 29.03.2016 - 07:32
Abone Ol google-news

Bu yaz Fransa'da gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) için hazırlıklarına devam eden ve Antalya'da ağıorladığı İsveç'i 2-1'lik skorla mağlup eden A Milli Takım, özel maçta Avusturya ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Ev sahipliğini Viyana'da bulunan Ernst-Happel Stadyumu'nun yapacağı Avusturya - Türkiye karşılaşması TSİ 21.30'da başlayacak.

Futbolseverler, Avusturya - Türkiye mücadelesini TV 8'den naklen izleyebilecek.

Fatih Terim’in öğrencileri, Zlatan İbrahimovic’siz İsveç’i, Antalya’da 2-1 mağlup etmişti. Ancak bu seferki rakip, onlardan bir kademe daha iyi olan ve son dönemde büyük bir gelişme gösteren Avusturya olacak. 2013’te FIFA Sıralaması’nda 46. sırada yer alan, bugüne geldiğimizde ise 10’luğa kadar yükselen Kırmızı-Beyazlılar, Euro 2016 elemelerindeki performanslarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

VELİ KAVLAK YOK!

G Grubu’nu, Rusya ve İsveç’in önünde 28 puanla lider olarak tamamlayan teknik direktör Marcel Köller’in ekibi, 10 maçta 9 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Avusturya’nın kadrosundaki en önemli oyuncular Leicester City’li Christian Fuchs, Bayern Münih’li David Alaba, Stoke City’li Marko Arnautovic ve Basel’de oynayan eski Trabzonspor’lu Marc Janko. Ayrıca Türk asıllı oyuncular kaleci Ramazan Özcan (Ingolstadt), Yasin Pehlivan (Salzburg) ve Beşiktaşlı Veli Kavlak (Hazır olmadığı için bu maçta yer almayacak.) da Avusturya adına forma giyiyorlar.

TARİHİ HIRVATİSTAN MAÇININ OYNANDIĞI YER!

A Milli Takım, müsabakanın oynanacağı Ernst-Happel Stadyumu'nda son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya ile hazırlık maçında karşılaşmıştı. Ernst-Happel Stadyumu, aynı zamanda A Milli Takımımızın EURO 2008 Finalleri'nde Hırvatistan'ı çeyrek finalde penaltı atışları sonrası mağlup edip, yarı finale yükseldiği tarihi maçın oynandığı stadyum olma özelliğini de taşıyor.

AVUSTURYA İLE 16. KARŞILAŞMA

A Milli Takımımız, 29 Mart 2016'da hazırlık maçında karşılaşacağı Avusturya ile bugüne kadar 5'i özel, 10'u resmi olmak üzere toplam 15 müsabaka oynadı. Bu karşılaşmaların, 6'sını ay-yıldızlılar kazanırken; 1 maç berabere, 8 müsabaka da Avusturya lehine sonuçlandı. A Milli Takımımız bu maçlarda 20 gol kaydederken, ağlarında ise 17 gol gördü.

Türkiye ile Avusturya son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaşmış ve ev sahibi ekip maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Diğer yandan; A Milli Takımımız 29 Mart'taki rakibiyle 2002 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off'larında da karşılaşmış; ilk maçı deplasmanda 1-0, rövanşı ise kendi sahasında 5-0 kazanarak tarihinde ikinci kez Dünya Kupası Finalleri'ne yükselmeye hak kazanmıştı.

MAÇIN HAKEMİ POLONYA'DAN

A Milli Takımımızın, 29 Mart 2016 Salı günü Avusturya ile deplasmanda oynayacağı hazırlık karşılaşmasını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Pawel Gil yönetecek.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda TSİ 21.30'da başlayacak maçta Gil'in yardımcılıklarını Piotr Sadczuk ile Marcin Borkowksi yapacak. Bartosz Frankowski ise müsabakada dördüncü hakemlik görevini üstlenecek.

MUHTEMEL 11'LER;

AVUSTURYA: Almer, Klein , Dragovic , Hinteregger, Fuchs , Baumgartlinger, Junuzovic, Harnik, Alaba, Arnautovic, Janko
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Ahmet Çalık, Mehmet Topal, İsmail, Ozan, Nuri, Oğuzhan, Yasin, Arda, Cenk


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler