"Bu Boyko'yu kim niye aldı?"

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük bir avantajı kaçırması sonrası spor yazarları ne dedi?

Yayınlanma: 05.04.2016 - 09:18
Abone Ol google-news

Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'nın lider Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmesinden sonra spor yazarları neler dedi?

Şampiyonluğu bırak stada bak! (İlker Yasin - Hürriyet)

Sevgili Fikret; Beşiktaş tarihine yeni stadı açan ama o açılışın satışı sırasında şampiyonluğu kaybeden bir başkan olarak geçmek istemezsin herhalde. 15 gündür radyo-TV, yazılı basın, sosyal medya ne Kasımpaşa’yı ne Derdiyok ne de Scarione’yi konuşuyor. Varsa yoksa yeni stat, stat, stat... Şampiyonluk yarışında en kritik haftalarda şampiyonluk kelimesini konuşan yok. Sayın Orman tüm takımı santrada toplayıp muhteşem stadı gösterip şampiyonluk motivasyonu yaptığını sanıyorsunuz. Takımı Swissotel’de kampa alıyorsunuz ki, panoramik yeni stat görüntüsüyle Beşiktaşlı futbolcular, Kasımpaşa önünde sanki motive olup şaha kalkacak.

'STAT'BULDUMCU! Stat daha hazır değil Başkan. Seçim yarışına bir stat böylesine malzeme yapılırsa, kaybedilecek şampiyonluğun faturasını kimse kaldıramaz. Dün akşam tarihi bir hezimetten kurtulan Beşiktaş’ta sorumlu kim?

1-) ‘Stat’buldumcuğuna dönmüş yönetim mi?

2-) O yönetime bir öğretmen, bir pedagog, bir futbol adamı olarak izin veren ve ‘futbolcularımı şampiyonluk yolunda dağıtmayın’ diyemeyen Şenol Güneş mi?

 

Savunma yok, panik var! (Attila Gökçe - Milliyet)

Anlaşıldı, bu lig daha çook su kaldıracak... Taraflar birbirlerine “pasta” ikram edecekler. Pastalar midelere oturacak. Stres, sinir bozukluğu, uykusuzluklar tavan yapacak. Peş peşe komplo öyküleri de okuyacak, dinleyeceksiniz... Ama sakin olun... Futbolun gerçeği böyle! Şampiyonluk mücadelesi denizdeki med-cezir gibidir. Birbirini izleyen git-gel’lerle sürüp gider. Kimse bilemez, nasıl biter?

Oyuna dönersek... Beşiktaş çok istedi, çok mücadele etti. Pas kalitesini zirveye, topa sahip olma oranını yüzde 69’a çıkardığı bir maç sergiledi. Elbette hatalar, top kayıpları olacak. Bunlara akıl almaz savunma boşluklarını da eklemeliyiz. Ama ortada daha büyük bir gerçek var. Kasımpaşa da en az Beşiktaş kadar istedi. Peki maçı neden onlar kazandı? Onlar daha rahattı da, ondan!

 

Paşa tokadı! (Bilal Meşe - Milliyet)

Ne güzel, Fenerbahçe sahasında sürpriz iki puan kaybetmiş, Beşiktaş’ın eline puan farkını açma adına müthiş bir fırsat geçmiş. Böylesi tabloda doğrusu Şenol Güneş hocadan, topuyla-tüfeğiyle sahaya çıkmasını beklerdik!

Gelin görün ki, Güneş hoca da modaya uydu, tek forvetli anlayışından taviz vermedi! Yapma, etme hocam, Quaresma gibi silahından zaten yoksunsun, kanatlarda tık yok, niye Cenk Tosun’u iş işten geçtikten sonra sahaya sürersin? Dikkat ederseniz, Cenk oyuna girdikten sonra Kartal son 20’de risk almasıyla birlikte puan kapma adına müthiş bir baskı kurdu rakip kalede. Ne var ki bu telaşlı baskı, Kasımpaşa duvarını aşmaya yetmedi! Bırakın gol bulmayı, kalesinde de kontraataklar yedi, Kasımpaşa bu fırsatları golle taçlandıramadı. Fark üç, dört hatta beş bile olabilirdi!

Haaa Beşiktaş iyi mi oynadı, asla... Tamam eksiği, gediği, sakatı, cezalısı var, bunlar asla kötü futbola mazeret olamaz! Bu kadar top kaybı yaşayan, Beşiktaş’ı izlemedik dersek abartmış olmayız. Kasımpaşa karşısında özellikle ilk yarıda bir türlü senkron tutturamayan, Sosa’nın golünün dışında dişe dokunur pozisyon üretemeyen bir Beşiktaş olabilir mi?

 

Açılışa değil önündeki maça bak (Kenan Başaran - Hürriyet)
Beşiktaş, bu maçı pazar gecesi kaybetti. Çünkü siyah beyazlı futbolcular dün Ümraniye’de kampta olması gerekirken, Vodafone Arena’da selfie’ler çektiriyordu. Başkan Fikret Orman, tüm camiayı soktuğu stat açılış etkinliklerine takımı da dahil ederek stratejik bir hata yaptı. Ancak burada kabahatin büyüğü yine de teknik direktör Şenol Güneş’indir. Buna müsade etmemesi lazımdı. Sanki lig bitmiş ve Beşiktaş şampiyonluğu kazanmış gibi bir hava estirildi F.Bahçe’nin de Osmanlı’ya puan kaybetmesiyle.

Beşiktaş, Akhisar’a kaybederken farkı kaçırmıştı. Dünse, tarihi farktan kurtuldu. Futbolcular hep “Önümüzdeki maça bakacağız” derler ve biz de çok eleştiririz “Ama yönetimin hatasıyla taraftar gibi siyah beyazlı takım da önündeki Kasımpaşa maçına değil bir sonraki Bursaspor maçına baktı! Beşiktaş’ın öyle ya da böyle bitmiş stada değil, nefes nefese giden şampiyonluk maçına konsantre olması lazımdı.

BOYKO SENEYE KALIR MI?

Siyah beyazlı taraftarlar gelmesi için türbelere çaput bağladı neredeyse(!) Ancak şu ana kadar büyük bir hayal kırıklığı. Geçen sezonki Brugge maçında gönüllerden kovulan Tolga Zengin ise, şimdi mumla aranıyor...

 

Böyle şampiyon olunmaz (Ahmet Çakar - Sabah)

İkinci yarının hemen başında da Beşiktaş öyle bir gol yedi ki amatör takım yemez. Sağdan orta kesiliyor, ön direkte Oscar Scarione golü yapıyor. Marcelo nerede? Yok... Boyko kapattığı köşeden topu içeri alıyor. Ondan sonra da çevir çevirebilirsen. Son yarım saat. İnanın bana Kasımpaşa'nın net 6 gol pozisyonu var. Böyle şampiyon olunmaz. Çünkü kolay gol atan bir takım için kolay gol yemek çok ciddi bir dezavantajdır. Atıp maçı çevirebilirsen fazla problem olmaz. Ama dün geceki gibi öne geçip ardından iki tane skandal gol yiyip de maçı çeviremezsen hasar büyük olur.

Beşiktaş bence dün gece çok önemli bir avantajı defansif hataları ile kaybetti. Aslında belki de lig şimdi başlıyor. Zira Fenerbahçe erteleme maçında Galatasaray'ı yenerse puan puana olacaklar ve ikili averaj nedeniyle Fenerbahçe lider olacak. Son sözüm şu: Bu Boyko niye alındı ve kim aldı? Süper Lig'de en az 6 tane Boyko gibi kaleci var.

Gelelim Mete Kalkavan'a... Eh işte diyebileceğimiz bir maç yönetti. İlk yarıda bir-iki faul ve kart hatası yaptı. İkinci yarıda da önemli bir avantajı kesti. Ama Oğuzhan'ın rakibinin kaval kemiğine yaptığı harekette bence sarı kart doğru. Temas var ama net bir basma ve yaralayıcı bir faul yok.


Rıza Çalımbay'dan mükemmel hamleler (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Fenerbahçe maçından sonra Şenol Güneş acaba, tüm rakiplerin orta sahasına kalabalık ve yakın baskı yapmasından orta sahayı 4’leyerek pas istasyonu sayısını artırarak çıkmayı dener mi diye sormuştum. 3 orta sahanın üzerine 4’lü 5’li bir baskıyla gidildiğinde Beşiktaş’ın hızlı top çevirmesi oyunu rakip alana yığması güçleşiyordu çünkü. Savunma bekleri de destek vermeyince oyun geriliyordu.

Dün de Rıza Çalımbay aynı işi yaptı. Beşiktaş’ın 3’lü orta sahasına 5’li bir baskı kurunca, top çıkmaz oldu. Sosa’nın dar alan becerisiyle attığı gol dışında işlemedi sistem.

HÜCUM BASKISI DELİNDİ

İkinci yarıda Güneş, belki de elinde Quaresma ve Töre olmadığından, bunu yapıp Tolgay Kerim değişikliği ile orta sahayı 4’ledi. Hemen baskıyı kırıp rahatça çıktılar. Ceza sahası çevresine yerleşip Oğuzhan’ı devreye sokabildiler. Ancak bu oyun bir zaaf da doğurdu. Atiba’nın geçirdiği hastalık sonrası çok güçsüz oluşu orayı geçirgen ve kuvvetsiz kıldı. Kasımpaşa başta orta saha baskısını kırmakta zorlandığı için Beşiktaş bir akın sürekliliği sağladı belki. Ancak Rıza Hoca mükemmel müdahalelerle oyunu değiştirdi.

 

Defansif zaafiyet (Feyyaz Uçar - Fanatik)
Maçın başı fırtına öncesi sessizlik gibi. Gole kadar iki takımın da pozisyonu yok. Topla en çok oynayan oyuncu Kartal’ın stoperi Marcelo. Bildiğimiz Beşiktaş bu değil. Genelde hakem zoruyla yenilen Kasımpaşa’nın da etkili oyunundan eser yok. Derken 28’de bir Beşiktaş klasiği... Rakip ceza sahası etrafında hızlı paslaşmalar. Sonra Oğuzhan’ın en doğru adama pas vermesi... Ardından Sosa’nın dokunuşlarıyla ağlarla buluşan top ve Kasımpaşa’nın gecikmeyen cevabı. 2 dakika süren bir fırtına hatta hortum!

POZİSYON HATALARI

Beşiktaş’ın yediği gollerde ciddi defans hataları var. İlk golde Beck’in kademesi çok gecikti. Valle, Beck’ten sıyrıldığında neredesin Necip? Orada olmaman mı, yoksa orada oynatılman mı hata? Mecburiyet halinde olabilir ama kulübede stoper varken Necip’in defans oynaması garip. Yenilen ikinci gol daha da enteresan. Kanattan gelişen atakta önce stoper müdahale ediyor, kademesinde de sol bek İsmail. Tam tersi olmalı. Defanstaki pozisyon hataları Kartal’ı yıllardır üzüyor. Maçın son dakikalarındaki zafiyeti herkes gördü. Koita 5 dakikada hat-trick yapıp Lewandowski’ye rakip olabilirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler