Amedspor'a saldıran 6 kişi gözaltında!

Başkentte dün oynanan MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında çıkan olaylarda, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen 6 kişinin yakalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 25.04.2016 - 16:14
Abone Ol google-news
<video:521681>

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta dün oynanan MKE Ankaragücü - Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında çıkan olaylarda, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün saat 15.30'da MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler takımları arasında oynanan Spor Toto 2. Lig müsabakası ile ilgili olarak 19 Mayıs Stadyumu'nda saat 12.00'da yeterli sayıda görevlinin yer aldığı ve takımların stada sorunsuz şekilde girişleri sağlandıktan sonra müsabakanın başladığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11'de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübünün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K, K.Ç, A.K, O.G, İ.B, V.K. isimli şahıslar yakalandı. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir."

Şahıslar hakkında 6222 sayılı kanunun 17. maddesindeki "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" ve "kasten yaralama" suçundan haklarında işlem başlatıldığı vurgulandı.

- Olaylarda, bir emniyet mensubu yaralandı

Açıklamada, olayda yaralanan Amed Sportif Faaliyetler kulüp yöneticilerinin, Ankara Numune Hastanesine ve Esenboğa Havalimanı'na polis eşliğinde güvenli şekilde götürüldüğü, ayrıca misafir takım oyuncularını taşıyan otobüsün polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden havalimanına ulaştırıldığı aktarıldı.

Öte yandan, protokol tribününde olayların meydana gelmesi ile birlikte tribünde bulunan görevlilerin olaylara müdahalesi sırasında görevli bir emniyet mensubunun yaralandığı kaydedildi.

İşte Ankaragücü - Amedspor maçında cinayete tam teşebbüsün görüntüleri

Protokolde linç girişimi: Amedsporlu 5 yönetici hastaneye kaldırıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler