Küme düşen futbolcular deplasmanda bırakıldı!

Tarsus İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak lige veda eden Kartalspor’da kulüp yöneticileri, teknik ekip ve futbolcuları Tarsus'ta bırakarak İstanbul'a döndü. Kartalspor oyunculara Tarsuslular sahip çıktı.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 11:50
Abone Ol google-news

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Tarsus İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak lige veda eden Kartalspor'da kulüp yöneticileri, teknik ekip ve futbolcuları takım otobüsüne almadı. Uçak biletleri de iptal edilen Kartalsporlu oyunculara Tarsus İdmanyurdu yöneticileri sahip çıkarak, kendi kulüplerine götürüp, yemek ikram etti.

Saat 15.30'da Tarsus Burhanettin Kocamaz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından küme düşmesi kesinleşen Kartalspor, büyük üzüntü yaşadı. Maçın tamamlanmasının ardından kulüp yöneticileri, oyuncuları, teknik ekibi ve kulüp çalışanlarını otobüse almayarak stattan ayrıldı.

TARSUS YÖNETİMİ SAHİP ÇIKTI

Bunun üzerine Tarsus İdmanyurdu Asbaşkanı Fatih Yıldırım, ortada kalan Kartalspor heyetini kendi kulüplerine götürdü. Burada oyunculara kuru fasulye ve pilav ikram eden Yıldırım, daha sonra Tarsus Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Kartalspor ekibini Adana Havalimanı'na uğurladı. Burada Kartalspor heyeti yeniden bilet alarak, uçak saatini beklemeye başladı.

HAVALİMANINDA İKİNCİ ŞOK

Havalimanında kendilerini desteklemeye gelen taraftarlar ile karşılaşan oyuncular, burada da kısa bir süre tartışma yaşadı. Bunun üzerine havalimanına polis ekipleri sevk edildi. Polisin araya girmesiyle, taraftarlar ve futbolcular sakinleştirildi. Daha sonra Kartalspor ekibi saat 00.10'da kalkan İstanbul uçağıyla Adana'dan ayrıldı.

UÇAK BİLETİ BULAMAYAN, OTOBÜSLE GİTTİ'

Kartalspor teknik direktörü Saadettin Demirtaş, daha önce hiç böyle bir şey yaşandığını, hiçbir ülkede böyle birşey görüldüğünü sanmadığını belirtirken, şöyle konuştu: "Oyuncularım karşılaşmanın ardından otobüse alınmayacağından haberdar değildi. Çıkış için emniyet amirini çağırdık. Bize yönetim kurulu kararı nedeniyle takım otobüsüne alınmayacağımız aktarıldı. Emniyet amiri, 'biz sizi gideceğiniz yere bıracağız' dedi. Maçın gerginliğiyle beraber ortam daha da gerginleşmesin diye kabul ettik. Kartalspor yöneticilerinin çoğunluğu zaten takımın kalması için elinden geleni yapan insanlar. Yalnızca bir yöneticinin yaptığı olay bu. Başka hiçbir şey değil. Daha sonra Tarsus İdmanyurdu başkanı yanımıza geldi, 'Çok mağdur durumdasınız, ne yapmamızı istersiniz' dedi. Bir düşünün kulübün soyunma odasında 29 futbolcu, 4 antrenör ve 1 doktor bekliyor. Bende her iki taraf olay çok büyütülmeden, yani bu kümede kalmamanın verdiği üzüntüyle olan şeyler. Ne kadar sürtünme olmadan zarar vermeden geçebilirsek diye 'başkanım hava alanına gitmek isteyenlere ve otogara gitmek isteyenlere kolaylık sağlarsanız seviniriz' dedik. Belediyeden 2 araç geldi ve isteyen havaalanına gitti. İsteyen otogara götürüldü. Güzel bir davranıştı o yüzden Tarsus İdmanyurdu başkanına çok teşekkür ediyoruz."

MESCİTTE KALDILAR

Sosyal medya üzerinde Kartalsporlu oyuncuların Adana Havalimanı'nda mescitte sabahı beklediği iddia edilirken, Demirtaş bu konuda şu görüşleri paylaştı: "Herkes uçak bileti alamadı. Alabilenler uçakla ayrılacaktı. Alamayanlar otobüsle ya da kendi imkanlarıyla ayrıldı. Yöneticilerle aynı saate uçak bileti almayın dedik. Ancak o sırada onların da uçağı rötar yaptığı için oyuncularımız yöneticilerle karşılaşmış ve sıkıntı yaşanmış. Daha sonra polis olaya el atmış ve oyuncularımızın uçak biletlerini sabah 06.00 biletiyle değiştirilmiş. Bir odada bekletmişler sabaha kadar ancak mescit midir bilmiyorum. Yönetici ve taraftarlarla çatışma ortamı olmasın diye bekletmişler."

"LİGDE KALMAK NASİP OLMADI"

Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Ligde kalmak bize nasip olmadı. Top bir türlü kaleye girmedi. Direkten dönen 3-4 toplarımız oldu. Tarsus takımının 7 genç oyuncusu mükemmel oynadı. Bazen baskıyı kaldıramıyorsunuz. Oyuncularımız bu maçı almayı çok istedi. Bu takımın ligde kalmasını benden çok isteyen olamaz. Bu çocuklar elinden geleni yapmaya çalıştılar. Son 8 maçta 4 galibiyet 4 beraberlikleri var. Tabiki şu konuda insanlar haklı, son maçta küme düşmüş bir takımı yenmek zorundasın. Karşınızda genç bir takımın koşan bir takımın olması bir şeyi ifade etmiyor. Bazen sahadaki stres olanlar engel oluyor. Bazen çok kötü oynuyorsunuz kümede kalıyorsunuz. Bazen iyi oynuyorsunuz olmuyor. Sizin istemenizle olan birşey yok. Biz o kadar istiyorduk ki bu çocuklar çok zor şartlar altında kalmak için elinden geleni yaptı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler