Meier: Cüneyt Çakır dünyanın en iyi hakemi

Bayern Münih ile Atletico Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final İkinci Maçı'ndaki yönetimiyle Almanların ateş püskürttüğü Cüneyt Çakır'a İsviçre'li ünlü eski hakem Urs Meier sahip çıktı. Urs Meier “Şu anda Dünyanın en iyi hakemi Cüneyt Çakır” dedi.

Yayınlanma: 06.05.2016 - 11:30
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 1-0 mağlup olduğu Atletico Madrid'i 2-1 yenmesine rağmen deplasman gölü kuralıyla elenen Bayern Münih'in yöneticileri ile Alman futbol otoriteleri elenmelerinin suçlusu olarak maçı yöneten hakem Cüneyt Çakır'ı göstermişti. Ancak Almanların bu sert tepkisine karşın Cüneyt Çakır'ı İsviçreli eski futbol hakemi Urs Meier savundu.

Türk hakeme sahip çıkan Meier, Çakır'ın yönetimi için “Çok başarılı bir yönetim gösterdi” dedi. 1998 ve 2002 yıllarında düzenlenen Dünya Futbol Şampiyonası'nda maç yöneten Meier, Atletico Madrid'in attığı golün nizami olduğunu söyledi.

"ÇOK FORMDA BİR HAKEM"

Cüneyt Çakır için 'Çok formda bir hakem' tabirini kullanan İsviçreli eski ünlü hakem “Cüneyt Çakır, şu sıralar dünyanın en iyi hakemi olduğunu gösterdi. Eğer elinizde formunun zirvesinde bir hakem varsa ona sık sık maç vermeniz doğrudur” diyerek Çakır'ın sık sık görevlendirilmesinin doğru bir karar olduğunu da savundu.

Meier, Çakır'ın Manchester City ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Yarı Final İlk Maçı'nı yönettikten bir hafta sonra Bayern Münih Atletico Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Yarı Final İkinci Maçı'nda da görevlendirilmesine yönelik yapılan eleştirileri de yersiz bulduğunun altını çizdi.

"VÜCUT DİLİ..."

Cüneyt Çakır'ın vücut dilinin kendisine büyük avantaj sağladığını belirten Meier “Oyuna bakışı müthiş. Sert oynanmasına izin verdiği için heyecanlı ve çekici futbol ortaya çıkıyor. Hisleri de çok kuvvetli” dedi. Meier genç hakemler başarılı olmak istiyorsa Cüneyt Çakır'ın yönettiği son üç maçını izlemesini tavsiye etti. Meier “İnanılmaz başarılı bir yönetim gösterilen bu üç karşılaşma öğretici özellikler taşıyor” dedi. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler