Fatih Terim: EURO 2008'deki üçüncülük bana yetmedi!

A Milli Takım'ın tecrübeli çalıştırıcısı, EURO 2016 için Fransa'ya götürmeyi düşündüğü isimler hakkında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Biz Fransa'ya 5. veya 6. olmaya değil, daha üst finalleri hedefleyerek gidiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 11.05.2016 - 10:47
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'nın başlamasına bir ay kala turnuvayla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Alman spor dergisi Kicker'a konuşan Terim, daha önce A Milli Takım'ın başında üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'na katılacağını hatırlatarak "Biz Fransa'ya 5. veya 6. olmaya değil, daha üst finalleri hedefleyerek gidiyoruz" dedi.

EURO 2008'de elde ettikleri başarıya değinen Terim, "Orada hem başarılı hem de bir o kadar şanssızdık. Orada oynadığımız yarı finalden çok şeyler öğrendik. Şimdi daha iyisini yapmaya gidiyoruz. 2008'deki 3.'lük bana yetmedi" ifadelerini kullandı.

Kadroya çağırdığı isimleri çok iyi tanıdığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Neler istediklerini biliyorum. Gereken bir disiplin ile onları eğitiyorum. Bunu hissetmeniz lazım" diye konuştu.

"ALMANYA BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ!"

Alman futbolunu ve Bundesliga'da forma giyen Türk asıllı futbolcuları yakından takip ettiğini dile getiren Fatih Terim, "Bundesliga bizim zenginliğimiz. Burada altyapı eğitimi çok iyi. Almanya'da takip ettiğimiz birçok futbolcu var. Almanya'yı tercih eden Türk oyunculara saygı duyuyoruz. Milli takım kararı kalpten gelecek. Ait olduğun ülke için ter dökeceksin. Mesela Mesut Özil ve Serdar Taşcı'yı 15 yaşından beri takip ediyoruz. Teklifimizi ilettik, karar onların, saygı duymak lazım. Sadece Almanya değil, Avrupa'da birçok ülkede Türk oyuncularımız var. Şunu da söyleyebilirim, sürpriz isimler de olabilir" dedi.

"AYTAÇ SULU'YU ÇAĞIRABİLİRİM!"

EURO 2016'ya götüreceği kadroyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten deneyimli teknik adam, Borussia Dortmund'da sakatlıklarla dolu bir sezonu geride bırakan Nuri Şahin ve Darmstadt'ta sergilediği performansla göz dolduran Aytaç Sulu hakkında da şunları söyledi: "Nuri'yi milli takıma ilk alan benim. Çok yetenekli bir futbolcu. Maalesef aylarca sakatlığından dolayı forma giyemedi. Fransa kadrosuna alıp almayacağıma karar vermedim. Avrupa'daki birçok oyuncu gibi Aytaç Sulu da takibimizde. İstatistik bilgileri geliyor. Aytaç için de karar vermedim. Fakat bende şansı var." (goal)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler