PFDK'den Eskişehirspor'a ağır ceza!

PFDK, Eskişehirspor'a Başakşehir maçında taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama ve 150 bin TL para cezası verdi.

Yayınlanma: 24.05.2016 - 16:11
Abone Ol google-news

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Eskişehirspor'un Başakşehir'e 2-1 mağlup olduğu maçta yaşanan saha olayları nedeniyle Kırmızı - Siyahlılara ağır ceza verdi. PFDK, 4 maç seyircisiz oynama cezasına verdiği Es-Es'e ayrıca 150 bin TL de para cezası kesti.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklam şu şekilde:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 24.05.2016 tarih ve 93 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, 14.05.2016 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, (Oyçokluğu)

Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,
Karar verilmiştir.
PFDK Başkanı
Av. Hüseyin KARAAHMETOĞLU


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler