Türkiye Kupası Galatasaray'ın!

Kötü bir sezon geçiren ve ligi 6. sırada tamamlayan Galatasaray, Fenerbahçe'yi Lukas Podolski'nin golüyle 1-0 mağlup ederek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Sarı - Kırmızılılar kupayı kazanarak Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etti ve UEFA'dan gelen 1 yıllık Avrupa'dan men cezasını çekecek.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 23:10
Abone Ol google-news

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi Podolski'nin golüyle 1-0 mağlup eden Galatasaray, üst üste üçüncü kez, toplamda ise 17. kez bu kupanın sahibi oldu.

Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe, Antalya Arena'da kozlarını paylaştı.

Sahadan 1-0'lık zaferle ayrılan Galatasaray, üst üste üçüncü kez, toplamda ise 17. kez bu kupada zafere ulaştı. Fenerbahçe ise Türkiye Kupası tarihinde daha önce finalde dört kez karşılaştığı ve tamamında kaybettiği Galatasaray'a karşı bu sezon oynadığı beşinci finalden de boynu bükük ayrıldı.

Aynı zamanda sarı kırmızılı takım bu zaferle UEFA'dan aldığı Avrupa kupalarına katılmama cezasını da gelecek sezon çekmiş olacak. Galatasaray yerine lig beşincisi Osmanlıspor önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Dev finalin ilk dakikalarında iki takım da kontrollü bir oyun sergilese de ilk yarının ortalarına doğru mücadelede baskısını artıran Galatasaray, üst üste ataklarla Fenerbahçe savunmasını oldukça zorladı. Dakikalar 30'u gösterirken Galatasaray, Emre Çolak'ın kullandığı kornerde Denayer'in kafayla aşırdığı topun ardından Podolski'nin kafa vuruşunda golü buldu ve dev finalde 1-0 öne geçti.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmazken Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

2015-2016 sezonunun son Galatasaray - Fenerbahçe derbisi böyle geçti!

İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe'de Van Persie, yerini Fernandao'ya bırakırken Galatasaray'da ise Sneijder, ilk yarıda yaşadığı bir sakatlığın ardından ikinci yarıya çıkamayarak yerini Chedjou'ya bıraktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı pozisyon açısından oldukça kısır geçerken Fenerbahçe, 62. dakikada Ba'nın kafa vuruşuyla beraberliğe çok yaklaştı ancak top direkten geri döndü.

Mücadelenin geri kalan diliminde başka gol sesi çıkmazken Galatasaray, 90 dakika sonunda 1-0'lık skorla kazanarak kupada zafere ulaşan takım oldu.

İŞTE DEV DERBİNİN İSTATİSTİKLERİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler