Emanetçi oldu, kariyer yaptı!

Mustafa Denizli'nin yerine geçici olarak gelen Galatasaray'ın teknik direktörü olan Jan Olde Rielerink, Fenerbahçe'yi devirerek Türkiye Kupası'nı kazandı.

Yayınlanma: 27.05.2016 - 09:21
Abone Ol google-news

Galatasaray’ı sıkıntılı bir dönemde teslim alan Hollandalı teknik adam zoru başardı, tarihinin en kötü sezonunu geçiren sarı-kırmızılılara kupa şampiyonluğu yaşattı. Riekerink, geleceğiyle ilgili kararın yönetime ait olduğunu belirtti.

Mustafa Denizli’nin görevden ayrılması sonrasında Galatasaray, çok zor bir dönemden geçiyordu. Ligde zor anlar yaşayan Cim-Bom, üstüne üstlük UEFA’dan gelen cezanın ardından ya beşinci olacak ya da Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanacaktı. Aksi durumda Aslan’ın cezası bir yıl daha uzayacaktı.

Böyle kritik bir süreç içerisinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek çok radikal bir karar aldı ve takımın başına, altyapı için getirilen Jan Olde Riekerink’i oturttu. Ve, Hollandalı hoca, Fenerbahçe derbisini kazanıp kupayı almayı başardı. Galatasaray’ın başına “emanetçi” olarak getirilen Riekerink, bu sonuçla kariyerine “Türkiye Kupası Şampiyonu” apoletini ekledi.

Riekerink, Galatasaray’da kalıp kalmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Maçtan önce başkan ve yönetimle bu konuda bir konuşmam olmadı. Ancak, maçtan önce verdikleri güveni hissettim. Öncelikle takım olmamız gerekiyordu. İlk geldiğim günden beri bunun için çalıştım. Orhan Atik hocamla birlikte başardık. 3 ay önce Galatasaray’da Akademi Direktörü olarak göreve başladım. Gelişen olayların ardından Orhan Atik ile birlikte takımın başına geçtim. O gün Galatasaray’ın bize ihtiyacı vardı ve sorumluluk aldım. Bence bu sürede başarılı olduğumu düşünüyorum. Ortada güzel bir kupa var. Ben yönetim ve başkana sezon sonuna kadar görev yapacağımı söyledim. Daha sonra ise yeniden Akademinin başına geçecektim. Şimdi ne olacak bilmiyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler