Fatih Terim: 20+3 açıklamak zor bir iş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'na katılacak oyuncuların belirlemek için Salı günü kendisinin yalnız kalacağı birkaç saate ihtiyaç duyacağını belirterek, "20+3'ü açıklamak zor bir iş. Arkadaşlarımla en doğrusunu, en adilini yapmaya çalışacağız" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2016 - 19:14
Abone Ol google-news

2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, yarın hazırlık maçında Karadağ ile karşılaşacak. Maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile takım kaptanı Arda Turan, milli takımın konakladığı otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terim, bir gazetecinin 'Avrupa Şampiyonası öncesi size hangi sorunun sorulmasını istersiniz' sorusuna, "Ben sizin orada olsam 'keyfi' nedir diye sorardım" diye yanıt verdi.

Avrupa Şampiyonası'nda yer alan 24 ülkeden birinin de Türkiye olduğunu vurgulayan Terim, "Türkiye bu festivalin içerisinde. Biz de varız. Orada, Paris'ten başlayarak diğer şehirde Türk seyircilerle, burada ve dünyadaki tüm Türklerle 'bizim takımımız' diyen ortamı gerçekleştiren ekibiz. Bu şampiyonanın keyfini çıkarırım. Orada olmanın büyük bir zafer olduğunu başta kabullenirdim. İngiltere maçından sonra herkes çıtayı yükseltti. Ben orada olmanın keyfini her şeyden daha fazla önemserim" diye konuştu.

'EN DOĞRUSUNU EN ADİLİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Avrupa Şampiyonası'nda kadroya girecek futbolcuları belirlenme süreci hakkındaki soruya ise Terim, Karadağ maçı sonrası yardımcılarıyla oturup görüşeceğini belirtti. Pazartesi ve Salı günü önce arkadaşları, ardından da yalnız geçireceği bir kaç saate ihtiyaç duyacağını vurgulayan Terim, şunları söyledi: "Çok zor bir iş, gönül ister ki; hep beraber gidelim, ama maalesef böyle. Burada olmayan arkadaşlar, her şeyin sonu değil. Eylülde Hırvatistan ile Dünya Kupası'na başlayacağız. Orada devam edecekler. Bizimle sadece burada olamayacaklar. Geniş kadromuzda çok arkadaşımız var. 20+ 3'ü açıklamak zor bir iş. Arkadaşlarımla en doğrusunu, en adilini yapmaya çalışacağız."

'SERDAR AZİZ İYİLEŞİRSE SÜRPRİZ YAPAR'

Fatih Terim, futbolcuların sakatlık durumu hakkında da bilgi verdi. Takımda en ciddi sakatlığın Serdar Aziz'de olduğunu belirten Terim, tedavisinin en az 3 hafta süreceğini dile getirdi. Kendisinin fizyoterapist ve doktor eşliğinde kampta yer aldığını, şampiyonaya gitmek istediğini anlatan Terim, "Şu anda burada. Bana bir sürpriz yaparsa, tarihin en güzel sürprizlerinden olur" dedi. Gökhan Gönül'ün Karadağ maçında büyük ihtimalle oynayacağına değinen Terim, "Ümit edelim Gökhan, EURO 2016'yı kaçırmaz" dedi.

BURAK YILMAZ VE CANER ERKİN'İN DURUMU

Terim, maç eksiği olan Caner Erkin ile Burak Yılmaz hakkındaki soruya ise şöyle cevap verdi: "Caner, benim ilk günden tercih ettiğim oyuncu. Caner'i 2 ay oynamasa dahi yine koyacağım. Özel bir bek. Bu benim şahsi kanaatim. Defansif yapısı, ofansif yeteneklerine göre geride olabilir. Ama ben ofansif bek istediğim için sol ayağıyla müthiş bur oyuncu. Son 6- 7 maç oynanamamış, hiç bir şey fark etmez. Burak Türkiye'nin en önemli golcülerinden biri. Böyle bir atak oyuncusunun bizde olması çok önemli. Bizim gruptaki rakipler de Burak'ın burada olup olmadığını merak ediyor. Burak önemli bir silah. Oyun içerisinde 89 dakika görünmeyebilir ama 1 dakika görünürse karşı tarafa işi kabusa döndürebilir. Cenk'in hakkını verelim. Kenardan gelip bu kadar hakkını verdi. Oynamadığını suratına, fiziğine yansıtmayan oyunculardan birisi. Bana başka alternatif zorlamamamın mesajı verebiliyor. Olabilir, ikisi birden. Burak son 3- 5 ayı kolay geçirmedi. Cenk ile beraber Burak'ın iyileşmesi bizim için çok önemli."

'KARADAĞ MAÇI, İNGİLTERE MAÇI KADAR ÖNEMLİ'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası öncesi en önemli problemin bazı oyuncuların sakatlığı olduğunu belirtti. Karadağ maçının İngiltere maçı kadar önemli olduğunu vurgulayan Terim, şu anda takımda sistem, taktik ve gruptaki rakipler adına sıkıntılarının bulunmadığını söyledi. Tüm kafilenin 2016 Avrupa Şampiyonası'nın provasını Antalya'da yaptığını anlatan Terim, Gökhan Gönül, Serdar Aziz'in sakatlığının yanı sıra Mehmet Topal ile Hakan Balta'nın ufak sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

ARDA TURAN'IN MORALİ

Milli takımda Arda'nın sakatlığının bulunmamasının sevindirici olduğuna kaydeden Terim, milli takım kaptanının psikolojisinin de çok iyi durumda olduğunu anlattı. Arda'nın takım kaptanlığının yanı sıra çok önemli bir futbolcu olduğunu ve milli takım için çok şey ifade etiğini dile getiren Terim, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sizden de rica ediyorum. Fiorentina ve Milan'dan iyi hatırlıyorum, tecrübem var. Buradan Arda'ya giden yazılar, tepkiler, sözler, inanın bana, orada yazılanlar kadar üzmüyordur. Mümkünse orada bizim oyuncumuz var, bunun gururunu yaşayalım ama ona da yaşatalım. Ona bu azabı yaşatmayalım. Arda bir yıldız Barcelona'da uzun zamandır. Barcelona'da olmak başlı başına olay zaten. Bu ülkeyi seven herkesin 11 Temmuz'a kadar bu çocuklarla ilgili her şeyin itici güçlerine önem duymasını istiyorum. Abartın, yanlış yazın demiyorum ama bir oyuncumuz Barcelona'da oynuyor. Ben 6 ay oynamadan bütün maçlarda oynattım. Böyle değerli futbolcularımızı orda bırakmaya çalışalım. Hatta yanlarına da başkalarını yollayalım."

'ARDA SAHİPSİZ DEĞİL'

İspanya basının Arda'yı hak etmediği şekilde yerden yere vurduğunu kaydeden Terim, Türk basının kendi insanına sahip çıkmasını istedi. İspanya basınını eleştiren Terim, "Real Madrid maçında bütün suç Arda'nın mı? Meslektaşıma diyecek bir şey yok ama, İspanya basını yanlış davrandı. Ama onlar da bilmeli ki; Arda sahipsiz değil. Arda hiç oynamasa da ben onu milli takıma alırım" dedi.

'YORGUN KELİMESİNİ KULLANMAYIN' RİCASI

Futbolcuların 3 günde bir maç oynamaya hazır olması gerektiğini vurgulayan Terim, basın mensuplarından da 3 günde bir maç oynayan ekip ile yorgunluk kelimesinin kullanılmamasını talep etti. Futbolcuların başarısızlıkta bu sebebe sarılmaması gerektiğini anlatan Terim, ekip olarak 11 Temmuz'a kadar tüm programı yaptıklarını söyledi. Şampiyonadaki rakipler arasında en az maç oynayan takım olduklarına dikkati çeken Fatih Terim, başarı için bir sezonda daha fazla maç oynamaları gerektiğini belirtti.

'SAYGI DUYDUĞUMUZ TAKIMLARIN, BİZE SAYGI DUYMASINI SAĞLADIK'

İngiltere ile oynanan hazırlık maçı sonrası üzüldüğünü de anlatan Fatih Terim, esaretten cesarete doğru giden bir takımın İngiltere'ye kafa tuttuğunu söyledi. İzleyenlerin İngiltere karşılaşmasını 'helal olsun müthiş oynadılar, ama kaybettiler' diye anlattığı bir maç olduğunu vurgulayan Terim, maçta rakip takımın toplam 114 kilometre koştuğunu, ay yıldızlıların ise 101 kilometre koştuğunu söyledi. İngiltere maçı sonrası futbolcularını tebrik ettiğini kaydeden Terim, "Saygı duyduğumuz takımların bize saygı duymasını sağladık. İngiltere maçı bizim için başka şeylerin başlangıcı olur inşallah" dedi.

'MİLLİ TAKIM HERKESE AÇIK'

Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemeyecek futbolculara da mesaj gönderen Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Eylül'de Hırvatistan ile dünya kupasına başlayacağız. Orada devam edecekler. Bizim geniş kadroda çok arkadaşımız var. Sinan Gümüş de var. Sinan gibi birçok oyuncumuz var bizimle bu yola devam edecek. Sinan'a 1.5 sene önce Galatasaray'da oynamazken teklif ettik. Şimdi Almanya'da bir iki oyuncu var, ikna edebileceğimiz. Şu anda Mainz'den Suat var. Yunus'a verdim o görevi. Biz kendi oyuncularımızı istiyoruz. A Milli Takım herkese açık. Ümit milli takımımızda olan ve çok emek verdiğimiz birkaç oyuncumuz da olabilseydi."

ARDA TURAN: BİZ HERKESİ YENEBİLİRİZ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in düzenlediği basın toplantısında konuşan kaptan Arda Turan ise oyuncuların kampta mutlu ve arzulu olduğunu söyledi. Takımdaki genç futbolcuların formanın değerini bildiğini dile getiren Arda Turan, kadro sayısı azalacağı için kritik günler yaşandığını anlattı. Emre Mor'un çok özel ve yetenekli bir futbolcu olduğunu dile getiren Arda, Türkiye'de oynamayı tercih ettiğini için genç futbolcuya teşekkür etti.

Arda Turan Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefi hakkında şöyle konuştu: "Her zaman hedefimizi turnuvada olmak olarak açıkladık. Biz kimseden çekinmiyoruz. Herkese çok saygı duyuyoruz, herkesi yenebiliriz. Ülkemizin gurur duyacağı futbol oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 2008'de saniyelerle finali kaybettik, belki Avrupa şampiyonu olabilirdik. Yine sonuna kadar hayaller kuruyoruz, ama öncelikle zor bir grubun içindeyiz. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Pes etmeyeceğiz, sonuna kadar gösterdiğimiz performansı sahaya yansıtacağız."

Şampiyona öncesi kendisini nasıl hissettiği sorusuna ise Arda Turan, "İspanya'da gayet iyi sezon geçirdiğimi düşünüyorum. 6 ay oynanmamış futbolcu için çıkıp Barcelona'da bu kadar maç oynayabilmek kolay bir şey değil. Oradan buraya yansıyanlar da biraz bizim fazla yansıtmamız gibi geldi bana. Gayet iyi durumdayım. Ben ne starım ne de star adayıyım. Sadece Türk milli takımı için elinden geleni yapacak bir futbolcuyum" diye cevap verdi.

Türkiye'nin yer aldığı grupta İspanya'nın da bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Arda Turan, her gün İspanyol futbolcularla şakalaştığını belirtti. İspanyolların kendisine başarı dilediğinde takım arkadaşı Rakitic'in "Fazla dilemeyin n'olur" diye şaka yaptığını anlatan Arda Turan, "Ülkemizin bayrağını bu seviyede temsil etmek için çok iyisini yaptık. Umarım gruplar sonunda daha mutlu olacak taraf biz oluruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler