Cantona'dan Fransa Milli Takımı'na: Irkçılık yapıldı!

Eric Cantona, Ben Arfa ve Benzema'nın Kuzey Afrika ökenli olduğunu için Fransa Milli Takımı'nın aday kadrosuna alınmadığını iddia etti.

Yayınlanma: 29.05.2016 - 14:11
Abone Ol google-news

Bir dönem Fransa Milli Takımı'nda beraber oynayan Eric Cantona ve Didier Deschamps açıklamalarıyla Euro 2016 öncesi karşı karşıya geldi. 

Perşembe günü Cantona, Guardian'a özel röportaj verdi. Röportajda Deschamps'ın Benzema ve Hatem Ben Arfa'yı, Kuzey Afrika kökenli oldukları için Euro 2016 kadrosuna almadığını savundu.

Cantona "İkisi de mükemmel oyuncular. Fakat gerçek bir Fransız ismi olan Deschamps, belki de bu alanda tek. Ailesinde herkes Fransız, başka ırktan kimse yok. Aynı ABD'deki mormonlar" gibi diye konuştu.

Benzema'nın son dönemdeki şantaj suçlamalarına nazaran Ben Arfa'nın Fransa'daki şu an en iyi oyuncu olduğunu belirten Cantona, ırklarından dolayı kadroda olmadıklarını düşündüğünü söyledi.

Deschamps da Cantona'nın bu açıklamalarına karşı dava açacağını ifade etti.

Cantona'nın vurguladığı Hatem Ben Arfa sezonu Nice'de geçirdi. 17 gol 6 asistle oynadı. 29 yaşındaki futbolcu Tunus asıllı.

İki futbol adamı Fransa Milli Takımı'yla birlikte 34 maça çıktı. 90'lı yıllarda birlikte geçen günlerin ardından Cantona kaptanlığı Deschamps'a bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler