UEFA, F.Bahçe dosyasını kapattı

Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğini belirten UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "Ancak Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumundayız" dedi.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 17:50
Abone Ol google-news

Infantino, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yarın yapılacak UEFA'nın 38. Olağan Kongresi öncesinde Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Şike suçu işleyenlere karşı ömür boyu men cezası da dahil daha sıkı tedbirler almayı planladıklarını belirten Infantino, "Son bir yıllık periyotta
incelediğimiz 32 bin maçın binde 7'sinde şike yapıldığından şüpheleniyoruz. Binde 7 yüksek bir oran. Elbette kuşku duyulması, şike yapıldığı anlamına gelmez ama olağandışı bir şeyler olduğuna dair de bir uyarı niteliğindedir. Bana kalsa 100 binde 1 bile çok fazla. Büyük liglerde herhangi bir olay yaşanmadığından eminiz ancak bizim amacımız, şikeyi futboldan tamamen defetmek" diye konuştu.

"Türkiye'deki 'şike davası'yla ilgili, Yargıtay'ın şike cezasını onamasının ardından UEFA'nın yeni bir yaptırıma gidip gitmeyeceği"ne ilişkin soru üzerine ise Infantino, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını verdiğini ve dosyanın kapandığını söyledi.

Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin, UEFA için sona erdiğini ifade eden Infantino, Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade eden İnfantıno, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine; " Hacıosmanoğlu, UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün başkanı olduğunu" söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler