Fransa'da sahne sırası A Millilerde

A Milli Futbol Takımı, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı EURO 2016'daki ilk maçını bugün saat 16.00'da Hırvatistan ile yapacak.

Yayınlanma: 12.06.2016 - 09:48
Abone Ol google-news

Türkiye, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Başkent Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda oynanacak olan mücadelede İsveçlli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak.

Ay-yıldızlı ekip, dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan karşısında alacağı galibiyetle hem turnuvaya moralli başlamak, hem de gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etmenin hesaplarını yapıyor. 

Kötü başladığı Euro 2016 Elemeleri'nde en iyi üçüncü olarak turnuva biletini kapan A Milli Futbol Takımı, oynadığı son 16 maçta sadece bir yenilgi aldı. Milliler, son 10 maçın ise birisi hükmen olmak üzere 9'unda sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Hırvatistan ise turnuvaya oldukça formda giriyor. Ante Cacic'in öğrencileri, oynadığı son 7 maçında yenilgi yüzü görmezken, bu maçlarda 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı.
Hırvatistan, Euro 2016 Elemeleri'nde grubunu 20 puanla lider İtalya'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak turnuvaya katılmaya hak kazanmıştı. (goal)

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Arda Turan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz.
Hırvatistan: Danijel Subasic, Darijo Srna, Domagoj Vida, Vedran Corluka, Ivan Strinic, Marcelo Brozovic, Luka Modric, Marko Pjaca, Ivan Rakitic, Ivan Perisic, Mario Mandzukic.

OPTA İSTATİSTİKLERİ

  • İki takım Avrupa Şampiyonaları’nda daha önce iki kez karşı karşıya geldi. Euro 1996’da oynanan grup maçını Hırvatistan 1-0 kazanırken Euro 2008’de oynanan çeyrek final maçını ise penaltılarla Türkiye kazanmıştı (1-1; 3-1 penaltılar).
  • Türkiye, Hırvatistan ile oynadığı altı maçta hiç galibiyet alamadı (4B 2M); Euro 2008’de iki takım arasında oynanan maçı Türkiye kazanmıştı ancak maç penaltılara gitmişti.
  • Son altı Avrupa Şampiyonası’nın dördüne katılmayı başaran Türkiye önceki dokuz Avrupa Şampiyonası’na katılamamıştı.
  • Türkiye Avrupa Şampiyonası’na her katılışında daha iyi bir dereceye imza atıyor. 1996’da grup aşamasında turnuvaya veda eden Türkiye 2000’de çeyrek finale 2008’de ise yarı finale kalmayı başardı.
  • Türkiye, Avrupa Şampiyonaları’nda oynadığı son dört maçta bir kez yenildi (2G 1B) ve bu maçlarda sekiz gol attı.
  • Avrupa Şampiyonaları’nda beşinci kez boy gösterecek olan Hırvatistan daha önce sadece bir kez bu turnuvaya katılmayı başaramadı (2000).
  • Hırvatistan Avrupa Şampiyonları’nda oynadığı son altı grup maçında bir kez yenildi (4G 1B).
  • Hırvatistan’ın Euro 2012’de attığı dört golün üçü Mario Mandzukic’den gelmişti.
  • Fatih Terim Türkiye’nin teknik direktörü olarak üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılıyor (1996 ve 2008).

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler