EURO 2016'nın en ilginç hikayesi...Eurovision'dan EURO 2016'ya

Bu akşam oynanacak İzlanda-Portekiz maçında İzlanda kalesini koruyacak Hannes Halldorsson'un eşine az rastlanır bir hikayesi var.

Yayınlanma: 14.06.2016 - 18:14
Abone Ol google-news

Euro 2016 gruplarındaki ilk maçlar bu akşam oynanacak mücadelelerle tamamlanacak. Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye gibi ekiplerin bulunduğu eleme grubundan lider çıkarak tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayacak olan İzlanda, ilk maçında F Grubu'nun favorisi Portekiz'in karşısına çıkacak.

İzlanda kadrosunda yer alan 23 futbolcu da büyük bir turnuva heyecanın ilk kez yaşıyor. Aralarında 37 yaşındaki Eidur Gudjohnsen gibi tecrübeli futbolcuların bulunduğu ekipte en dikkat çekici isimlerden biri 32 yaşındaki kaleci Hannes Halldorsson.

Profesyonel futbol kariyerine 2011 yılında başlayan Halldorsson, amatör futbol oynadığı dönemde geçimini film yapımcılığından sağlıyordu. 2013 yılında Sports Illustrated'a verdiği röportajda, ''İlk kısa filmimi 1996 yaşında 12 yaşındayken kısıtlı imkanlarla çekmiştim. Sadece video kayıt cihazı ve kamera.''Yüzen Adam'' adını verdiğimiz ilginç kostümü olan Superman gibi bir kahraman başroldeydi'' diyerek yapımcılığa başlangıcını anlatan İzlandalı kaleci, profesyonel futbola geçiş yapmadan önce yaptığı filmlerle hayatını sürdürdüğünü belirtti.

''İzlanda'da alt liglerde oynamaya başladığımda tam zamanlı olarak bu işi yapmıyordum. Bu süreçte gelirimin büyük bir kısmını çektiğim filmlerden kazandım'' diyen 32 yaşındaki kalecinin yapımcılık portföyünde Coca-Cola ve IKEA gibi firmaların reklam filmleri de bulunuyor. Ancak Halldorsson'un en ilginç projesi İzlanda'yı Eurovision'da temsil etmek. Bunun çocukluk hayali olduğunu söyleyen Halldorsson, 2012 yılında rüyasını gerçeğe dönüştürdü.
(Eurosport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler