İşte Galatasaray'ın CAS savunması

UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezası için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne itiraz eden Sarı-Kırmızılı kulübün yapacağı savunmanın detayları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.06.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

Galatasaray için kritik tarih 16 Haziran. Sarı-Kırmızılı kulüp, UEFA’nın verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezasına itiraz için başvurduğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) yarın savunma yapacak. Duruşmaya katılacak başkan Dursun Özbek, yöneticiler Eşref Alaçayır, Ural Aküzüm, mali işler direktörü Sedef Hacısalihoğlu, Sportif AŞ yöneticisi Alp Yalman,

Futbol Direktörü Cenk Ergün ve ünlü avukat Dupont bugün Paris’te savunmayla ilgili son detayları masaya yatıracak. Galatasaray heyeti, UEFA ile Finansal Fair-Play anlaşması yapılan tarihle günümüzdeki mali verileri, CAS’taki duruşmada hakem heyetine sunacak.

‘Gelir kaybımız var’

Sarı-Kırmızılılar, CAS savunmasında, UEFA’nın Finansal Fair-Play kriterlerine uygunluk için belirlediği tarihten önce Galatasaray’a men cezası verdiğinin altını çizecek. Ayrıca cezayla, Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılım ve naklen yayın geliri, bağlantılı sponsorluk anlaşmaları, ürün, kombine kart, bilet satışları gibi birçok ekonomik kalemde önümüzdeki sezon için hedeflediği rakamların yara aldığı, kulübün büyük kayba uğradığı anlatılacak.

‘Psikolojik etki’ vurgusu

Galatasaray cephesi, UEFA’nın ceza sürecini Sarı-Kırmızılı kulübe zarar verecek şekilde ilerlettiğini CAS heyetine aktaracak. Savunmada, UEFA ile 5 Ekim 2015’te yapılan görüşmede 1 yıl men cezası ihtimalinin belirdiği; ancak bu tarihte Galatasaray’ın Süper Lig’de liderin 2 puan gerisinde olduğu vurgulanıp, “Ceza ihtimaliyle yönetimin, futbolcuların, taraftarın psikolojisi olumsuz etkilendi. 5 Ekim’de 2 puan farkla 2. sıradaki takım cezanın kesinleştiği tarihte liderin 19 puan gerisindeydi.
Bu da psikolojik etkinin en büyük kanıtı” denilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler