TRT 'Tarih' programında Fatih Terim'e istifa çağrısı!

TRT 1'de, A Milli Takımımızın İspanya'ya 3-0 yenildiği maç sonrası ekrana gelen Gündem Ötesi programında konuşan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim ve ay yıldızlı futbolcular için ilginç sözler söyledi.

Yayınlanma: 18.06.2016 - 11:47
Abone Ol google-news
<video:553753>

Türk Milli Takımı'nın dün gece İspanya'ya 3-0 yenilmesi gündemdeki yerini koruyor. Maçın naklen verildiği TRT 1 ekranlarında ise maçtan hemen sonra ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmanın hemen ardından başlayan Gündem Ötesi programında konuşan Marmara Üniversitesi'nde görevli tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim'e istifa çağrısında bulundu.

Futbolcuların tarih bilmediğini savunan Şimşirgil, Milli Takım'a "acemiler mangası" diyerek, İstanbul'un Fethi'nde Osmanlı Ordusu'nun yaptığı hazırlığı ve nizamını hatırlattı. Prof. Dr. Şimşirgil, Fatih Terim'in futbolculara oruç tutturmamasına da çatarak, "Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin" dedi.

İşte Ahmet Şimşirgil'in o sözleri:

"SİNİK VIZILDASA DUYARSINIZ"

"İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz. Ben mesela fetihte anlatırım Fatih Sultan Mehmet'i... Bizanslılar diyor ki; İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var.

"TARİH BİLMEYEN ADAMDAN FUTBOLCU MU OLUR"

Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur. Ben derim ki tarih ilmi faidesi herkese şamil olan bir ilimdir. Ulemanın zekasını arttırır. Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin.

'ORUCUNUZU SİZİN YERİNİZE BEN TUTARIM' DİYEN BİR ANTRENÖR

Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun. Onun aldığı para Türkiye'de yüzbinlerce insana yetecek bir para." (odatv.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler