Galler çeyrek final biletini kaptı!

Euro 2016 ikinci turunda Galler, Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup ederek çeyrek final biletini alan ikinci takım oldu.

Yayınlanma: 25.06.2016 - 20:58
Abone Ol google-news

Euro 2016 ikinci turunda İsviçre - Polonya maçının ardından Galler ile Kuzey İrlanda, çeyrek final biletini almak için karşı karşıya geldi.
Pozisyon açısından kısır geçen mücadelede Galler rakibini 75. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen taraf oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısında Galler, rakibine oranla maçta daha fazla hakimiyet sağlayan taraf oldu. Aaron Ramsey ve Gareth Bale'in yönettiği ataklardan yararlanamayan Galler, zaman zaman orta alanda yaptığı top kayıplarıyla da dikkat çekti.
Kuzey İrlanda ise karşılaşmayı daha çok savunma pozisyonunda geçirirken zaman zaman orta sahada kazandığı topları ise etkili bir şekilde değerlendiremedi.
Karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odalarına 0-0'lık sonuçla indi.

İkinci yarıda ise sahanın tek hakimi olmayı başaran Galler, art arda gerçekleştirdiği ataklarla Kuzey İrlanda defansının üzerine yüklenmeye başladı.
Karşılaşmanın 75. dakikasında gerçekleşen Galler atağında Gareth Bale topu Kuzey İrlanda ceza sahasına yolladı. Gallerli Robson-Kanu'dan önce araya girmek isteyen McAuley, topu kendi ağlarına yolladı ve Galler karşılaşmada öne geçti.
Kalan dakikalarda ise Galler ataklarını devam ettirirken Kuzey İrlanda'nın çabaları ise beraberlik golü için yeterli olmadı.
Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte karşılamadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan Galler, Polonya'nın ardından turnuvada çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu.
Galler'in çeyrek finaldeki rakibi ise Macaristan - Belçika karşılaşmasının ardından belli olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler