Portekiz'e çeyrek finali Quaresma getirdi!

EURO 2016'da normal süresi 0-0 biten maçta Hırvatistan'ı uzatmalarda Quaresma'nın 1-0 mağlup eden Portekiz, adını çeyrek Ânale yazdırdı.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 00:39
Abone Ol google-news

Portekiz, normal süresi 0-0 tamamlanan maçta Hırvatistan'ı 117. dakikada Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın attığı golle 1-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Polonya'nın rakibi oldu.

EURO 2016 son 16 turunda, D Grubu'nu lider tamamlayan Hırvatistan, F Grubu üçüncüsü Portekiz'le karşılaştı. Stade Bollaert-Delelis'de oynanan mücadeleye her iki takım da oldukça kontrollü başladı. Pozisyon açısından kısır geçen mücadelenin ilk yarısında taraflar birbirine skor anlamında üstünlük sağlayamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İki takım ikinci devrede de kontrollü oyundan taviz vermedi. Oldukça düşük tempoda geçen mücadelede taraflar gol pozisyonuna girmekte zorlanırken 90 dakika sonunda kazanan çıkmadı ve 0-0 sona eren karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatma devrelerinin ilk yarısında Hırvatistan, rakibine göre daha baskılı bir oyun sergiledi ancak Portekiz savunması Hırvatlara geçit vermedi ve 105 dakika sonrasında da gol sesi çıkmadı.
İkinci uzatma devresinde oyun temposu artarken 116. dakikada Hırvatistan gole çok yaklaştı ancak Perisic'in kafa vuruşu direkten döndü. Bu pozisyonun devamında ise Portekiz kontra atağa çıktı ve 87. dakikada oyuna dahil olan Quaresma, 117. dakikada topu filelerle buluşturarak takımını son bölümde öne geçirdi.

Bu golün ardından kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Portekiz, Quaresma'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı ve çeyrek finalde Polonya'nın rakibi oldu. Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nu lider tamamlayan Hırvatistan ise turnuvaya son 16 turunda veda etmiş oldu.

NANI 'DALYA' DEDİ

Hırvatistan karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Fenerbahçe'nin yıldızı Luis Nani, Portekiz Milli Takımı'nda 100. maçına çıktı ve dalya yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler