Fenerbahçe'de bir servet battı

Bonservis bedeli ödenip bedelsiz ayrılan oyunculardan büyük zarar edildi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 13:36
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de bir servet battı. Yıllardır Sarı-Lacivertliler transfer dönemi geldiğinde hep başa oynarlar. Alırlar da alırlar... Kadro dolar taşar. Ödenilen meblağlar öyle büyüktür ki dudak uçuklatır. Peki sonuç? Sonuç hep hüsran olmuştur. Tıpkı bu yıl olduğu gibi. Sözüm ona gelenlerin her biri yıldızdı. Bu yıldızlar yine çabuk söndüler. Koca sezon içinde bal yapmayan arı oldular. Bazıları yan gelip yattı, bazıları oturdukları yerden oynamadan paralar kazandılar. Camia, “Böyle futbolcular zarardan başka bir şey değil” diyor. İnce elenip sık dokunmamasından şikâyetçiler. Onlara göre hatanın büyüğü başkan Aziz Yıldırım’da. Çevresindekilerin dolduruşuna geliyor, transfer yapıyormuş. “Paralar bu kadar mı har vurulup harman savrulur” deniyor. Yıldırım döneminde kulübe gelen futbolcu sayısını kime sorarsanız sorun hatırlamaz. Çünkü bu sayısı kabarık. Bakıyoruz, yüksek bonservis bedeli ödenerek gerçekleşen transferlerin bir kısmı bonservissiz olarak takımdan ayrılıyor. Son olarak kulüpten giden isimlerle birlikte kayıp rakamın 117 milyon Avro’ya dayandığı söyleniyor. Yani bir servet battı.

Kulüpte mali kriz yaşanıyor

Kulüp mali açıdan krizde. İçeride yaşanan sıkıntılı durum dışarıya “her şey süt limanmış” gibi gösteriliyor. Yıldırım’ın yapmış olduğu 18 yıllık başkanlık döneminde 117 milyon 267 bin Avro ödenerek transfer edilen 44 futbolcunun hepsi bedava gitti. Son olarak Kadlec, Caner Erkin ve Serdar Kesimal kulübe para kazandırmadı. Caner 2, Serdar 4.75, Kadlec ise 4.5 milyon Avro’ya alınmıştı.

Rekor Guiza’da

Bugüne kadar en büyük parayı Mallorca’dan 14 milyon Avro’ya gelen Daniel Guiza almıştı. İspanyol’u bedava gidenler listesinde 7 milyon Avro’ya alınan Krasic izliyor. Bienvenu (4), Murat Yakın (4), Alex (4), Gökhan Ünal (3.2), Maldonado (1.2), Van Hooijdonk (1) ve Kuyt (1) da “bedava” gidenler listesinde. Akıllara gelen bunlar. Artık birileri yanlışların farkına varmalı. Fenerbahçe çok kaybetti, artık daha fazlasını kaybetmemeli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler