İzlanda tarih yazdı... İngiltere futbolda da Avrupa'dan çıktı!

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda İngiltere ile karşılaşan İzlanda sahadan 2-1 galip ayrılarak tarihinde ilk kez katıldığı turnuvada çeyrek finale yükseldi. Geçtiğimiz perşembe yapılan referandumla AB'den çıkan İngiltere, bu skorla futbolda da Avrupa'ya veda etti.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 23:50
Abone Ol google-news

EURO 2016 ikinci tur maçında İngiltere'yi 2-1 mağlup eden İzlanda, tarihi bir galibiyet alarak Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu.

EURO 2016 ikinci tur son maçında İngiltere ile İzlanda, son çeyrek final bileti için Nice kentine kozlarını paylaştı.

Hızlı başlayan karşılaşmada gol perdesi de erken aralandı. Henüz 4. dakikada Rooney, attığı penaltı golüyle takımını 1-0 öne geçirdi ancak bu sevinç İngilizler için oldukça kısa sürdü. Rooney'nin attığı golden sadece 84 saniye sonra Ragnar Sigurdsson sahneye çıktı ve 6. dakikada 1-1'lik eşitliği getiren golü kaydetti.

Skor tabelası dakikalar 6'yı gösterdiğinde 1-1 olurken erken gelen karşılıklı gollerle beraber Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir maçın 6 dakikasında karşılıklı gol atılmış oldu.

Mücadelede dakikalar 18'i gösterdiğinde ise İzlanda adına sahneye çıkan Kolbeinn Sigthorsson, attığı golle İzlanda'yı 2-1 öne geçirdi. 1-0 geriye düştükten sonra üstünlüğü yakalayan İzlanda, soyunma odasına önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise İngiltere beraberlik için yüklenirken İzlanda zaman zaman maçın temposunu düşürerek skor üstünlüğünü korumayı amaçladı. İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmayınca İzlanda, İngiltere'yi 2-1 mağlup etti ve tarihi bir zafer kazandı.

Bu sonucun ardından İzlanda, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi ve ev sahibi Fransa'nın rakibi oldu. İngiltere ise favorilerinden olduğu şampiyonaya henüz ikinci turda veda etmiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler