Hakim karşısına çıkan Fernandes'den 'sakızlı' ifade

eşiktaşlı futbolcu Fernandes, eğlence mekanında tanıştıktan sonra evine götürdüğü Damla Ç. ile Gülşah Ö.'yü darp ettiği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Portekizli futbolcu, duruşmaya ağzında sakız ile girdiği için hakimin uyarısıyla karşılaştı.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 17:23
Abone Ol google-news

İstanbul 31’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Manuel Fernandes ile futbolcudan şikayetçi olan Gülşah Ö. katıldı. Tercüman aracılığı ile Portekizce ifade veren yıldız oyuncu, aylık gelirinin 150 bin dolar olduğunu söyledi.

“KADINLARI OTO PARKTA FARK ETTİM”

Hürriyet Gazetesi'nden Ayşegül Usta'nın haberine göre; 4 Mayıs 2013’de Seda ve Öykü isimli iki kadın arkadaşı ve 3 erkek arkadaşı ile Reina’ya gittiğini ve saat 04.00 kadar burada eğlendiklerini belirten Fernades, olay gecesi yaşananları şöyle anlattı:
"Şikayetçi iki kadınla Reina’da herhangi bir ilişkim olmadı, hiç konuşmadım. Saat 04.00 gibi Reina’dan ayrılarak iki araçla Masquerede’ye gittik. Müşteki olan kadınları Masquerade’nin oto parkında fark ettim. Müşteki olan iki kadın benim bulunduğum otomobilde yoktu. Üç arkadaşımın bulunduğu diğer araçla gelmişlerdi. Bu nedenle onları daha önce fark etmemiştim. Saat 04.30 gibi Masquerede’den de ayrılıp Dikilitaş’taki evime gittik. Müşteki olan iki kadında yine benim bulunmadığım diğer araçla gelmişti.
 

“GÜLŞAH Ö. ARKADAŞI İLE TARTIŞTI”

Ancak otomobilden indikten sonra Gülşah Ö. yukarı gelmek istemediğini söyledi. Bu konuda arkadaşı Damla Ç. ile tartıştılar. Ben de arkadaşıma ‘Gelmek istemiyorlarsa şoförüm onları evlerine bıraksın’ diyerek yukarı çıktım. İki kadın aşağıda kaldılar. Eve girdikten sonra üstümü değiştirmek için odama geçtim. Odamdayken kapının çaldığını duydum. Kapıyı ben açmadım arkadaşım açtı. Onlar içeri girdikten sonra salona geldim. ‘Eğer kalmak istiyorsanız oturma odasında yatarsınız’ diyerek odama döndüm.

“NEDEN BÖYLE SÖYLEDİKLERİNİ BİLMİYORUM”

Odama döndükten sonra yüksek sesle tartışma duydum. Odamdan çıkıp koridora gittim. İki kadın bizim iki kadın arkadaşımızla tartışıyordu. Arkadaşım Seda P’ye ne olduğunu sordum. Kadınların küfür ettiğini ve su şişesi attığını söyledi. Muhammet ve Bonsale’ye ‘Bunları siz getirdiniz. Böyle bir sorun yaşıyoruz. Buradan götürmenizi istiyorum’ dedim. Kendi odama gittim. Kapıyı kapattım. Sabaha kadar da çıkmadım. Kesinlikle müştekilere vurmadım. Herhangi bir fiziki temasım olmadı. Neden böyle söylediklerini bilmiyorum."

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

'SAKIZ' UYARISI

Fernades, duruşmaya ağzında sakız ile girdiği için hakim Emine Çiğdem Yılmaz tarafından uyarıldı. Bunun üzerin siyah-beyazlı oyujncu, ağzındaki sakızı çıkardı ve bir kağıda sararak tercümanına verdi.

Hakim karşısına çıkan Fernandes'den 'sakızlı' ifade - VİDEO




GECE KULÜBÜNDE TANIŞTILAR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre 4 Mayıs 2013 gecesi arkadaşlarıyla birlikte gece kulübü Reina’da eğlenen Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, burada 21 yaşındaki Damla Ç. ve 23 yaşındaki Gülşah Ö. ile tanıştı. Buradan önce Masquarade isimli mekana giden grup, ardından da ünlü futbolcunun Selenium’daki evine gitti. Ancak gecenin sonunda Beşiktaş Merkez Karakolu’na giden iki genç kız, karakoldaki ifadelerinde ünlü futbolcunun kendilerini darp ettiğini iddia etti.

4 YILDAN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünce hazırlanan raporda Gülşah Ö.’nün parmaklarında ve sağ şakağından, Damla Ç.’nin ise elinde ve kolunda yaralanmalar olduğu bu yaralanmaların basit tıbbi müdahale ile giderilebileceği ifade edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Manuel Fernandes’in iki kez ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

“ALLAH BİR DAHA KARŞIMA ÇIKARMASIN”

Davanın Eylül 2013’de görülen ilk duruşmasına katılan Damla Ç. ile Gülşah Ö. Fernandes’ten şikayetçi oldu. Gülşah Ö. ifadesinde olay gecesi Fernandes’in kız arkadaşının sözleriyle gözünün döndüğünü belirterek, "Sanki annesi ya da babasını öldürmüşüz gibi bir anda üzerimize saldırdı, arkadaşları müdahale etmese kalıcı olarak sakat kalabilirdim. Allah bir daha karşıma çıkarmasın onu" dedi.

ZORLA GETİRME KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Fernandes’in avukatı, müvekkilinin Bursa maçı nedeniyle duruşmaya katılmadığını belirterek, şikayetçilerin kendi kendilerini yaralayarak rapor almış olabileceklerini iddia etmişti. Yargıç ise "Maç, mahkemeden daha önemli değildir" diyerek zorla getirime kararı çıkarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler