Mourinho'dan Zlatan'a övgüler

Manchester United teknik patronu Jose Mourinho, yeni transferi Zlatan Ibrahimovic’i yere göğe sığdıramadı.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 12:04
Abone Ol google-news

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın yeni teknik patronu Jose Mourinho, Zlatan Ibrahimovic hakkında övgü dolu açıklamalar yaptı.

Gazeteciler ile gerçekleştirdiği sohbette samimi açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, 34 yaşındaki İsveçli oyuncunun ilerleyen yaşına rağmen Premier Lig’de başarılı olup olamayacağı şeklinde kendisine yöneltilen soruya, “harika bir fiziği var” cevabını verdi.

Jose Mourinho, “Zlatan tabii ki burada başarılı olabilir. İlk olarak, kendisini yakından tanıyorum. İkincisi ise, insanların bir kimlik yaşının bir de gerçek yaşının olduğuna inanıyorum. Benim için gerçek yaş, kimlikte yazılı olan değildir. O tarih, yalnızca doğduğunuz tarihtir. Gerçek yaş ise beyniniz, vücudunuz ve tavırlarınızdır. Zlatan hala çok genç ve harika bir vücuda sahip” ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic’in güçlü fiziğini futbol oynamadan önce ilgilendiği dövüş sanatlarına bağlayan başarılı çalıştırıcı, “Spor, onun DNA’sında var. Futbol oynamadan önce uğraştığı savaş ve dövüş sanatlarının bunda çok büyük payı var. Kaslarını ve zihnini, geleneksel futbolcu bakış açısından ziyade, bu dövüş sanatlarının disiplinine göre hazırlıyor” şeklinde konuştu.

Yetenekli futbolcunun çok zengin olduğunu ve kariyerinin başarılarla dolu olduğunu hatırlatan Jose Mourinho, tüm bunlara rağmen dünyanın en zor ligine gelmesinin Zlatan Ibrahimovic’in tutkusunu gösterdiğini belirtti.
(Sporcope)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler