Fenerbahçe'den cemaat patlaması: 3 Temmuz 2011, 15 Temmuz 2016

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda Vefa Küçük, ülkemizde yaşanan darbe girişimi ile ilgili sert sözler kullandı ve "3 Temmuz 2011, 15 Temmuz 2016... Biz 3 Temmuz da imtihanımızı başarıyla verdik" dedi.

Yayınlanma: 30.07.2016 - 12:54
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu’nun temmuz ayı olağan toplantısı bugün düzenlendi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda ana konu ülkede son dönemde yaşanan gelişmelerdi.

AÇILIŞI VEFA KÜÇÜK YAPTI

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan yüksek divan kurulu temmuz ayı olağan toplantısının açılış konuşmasını Vefa Küçük yaptı.

Vefa Küçük, yönetim kurulu ve divan kurulu üyelerini, sarı-lacivertli kulübün vefat eden eski yöneticileri ile en son 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşuna davet etti.

Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARÇALANAMAZ"

Vefa Küçük, 7 Haziran'da yapılan olağan mali genel kurulda yaptığı konuşmayı hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ülkemizin içinde bulunduğu şartları teşhis etmeye gayret etmiştim. 1 ay 1 hafta geçti. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ve tehlikelerden bahsederken, dünyada en büyük lig, 'sömürgeci ülkeler ligi' demiştim. Bunlar bir ülkeyi parçalama ve o ülkenin tabii kaynaklarını kendi lehlerine kullanma planlarından bahsetmiştim. Türkiye Cumhuriyeti'nin parçalanamayacağını, demokratik sistem içerisinde sandıktan seçimle gelen partilerin bizleri temsil ettiğini ve ilk defa bizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçtiğimizi, ülkemizi dış güçlerin parçalayamayacağını söylemiştim."

Cemaatin Türkiye'de uzun süredir sinsi ve kötü emelli girişimlerinin olduğunu vurgulayan Küçük, "Türkiye'de iki yapının işbirliğini yaptığını, bu iki yapıyla ülkemizi bölmek istediklerinden bahsetim. Biri Güneydoğu'daki ayrılıkçılar ve destekçileri, diğeri de Fethulla Gülen ve cemaati, demiştim." dedi.

Yaşananların kendisini çok üzdüğünü anlatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükrüler olsun ki ülkenin büyük çoğunluğu demokrasiden yana, bölünmez vatan topraklarından yana, tek devlet ve bayraktan yana olduğunu ispat etti. İçimizden yetişen, 'Peygamber Ocağı' dediğimiz yerde belli rütbeli hain ordu mensupları bu kalkışmayı yaptı.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş hükümet, seçilmiş muhalefet partileri bu kalkışmanın karşısında direniş gösterdi. En büyük direnişi Türk halkı göstermiştir. Türk halkı vatanına bayrağına ne kadar sahip olduğu 15 Temmuz'da dünyaya ispat edilmiştir. Kahraman emniyet güçlerimiz de devletin ve demokrasisinin yanında oldu. Bu darbenin önlenmesi herkes için örnek olmalıdır. Dünya bu örneği görüp Türk insanına, devletine, demokrasisine, varsa bir kinleri terkedip saygı duymalıdır. "

"O DÖNEM ÖZEL YETKİLİ MAHKELEMER GADDAR ŞEKİLDE..."

Fenerbahçe'nin 3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası sürecinde sokağa çıktığını hatırlatan Küçük, "3 Temmuz 2011, 15 Temmuz 2016... Biz 3 Temmuz da imtihanımızı başarıyla verdik. Yargısız infaz döneminde özel yetkili mahkemelerin, o gaddar şekilde hukuku yorumladığı dönemlerde sadece protesto yürüyüşleri yaptık. Biz Türkiye'nin bir araya geldiği 15 Temmuz'daki halkın kenetlenme olayını 3 Temmuz 2011'de kendi çapımızda gösterdik. İnanıyorum ki Fenerbahçelilerin tamamı 15 Temmuz'da da sokaklara inmiştir." diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bir açıklama yapmadı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler