Türkiye Voleybol liglerinin yeni adları ve logoları tanıtıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu, düzenlenen Voleybolda Atak Lansman Toplantısı'nda Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isim ve logolarını tanıttı. Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isimleri Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi şeklinde değiştirildi.

Yayınlanma: 01.08.2016 - 16:17
Abone Ol google-news

Düzenlenen tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Öncelikle sözlerime 15 Temmuz'daki hain kalkışma girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum. 15 Temmuz gecesi, demokrasiye inanmış olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları, siyasi partileri, milletvekilleri, askeri, polisi, sivil toplum örgütleri ve de en önemlisi büyük bir kahramanlık gösteren halkı, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. Türkiye, sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.Türk milleti olarak bizler, devletimizin kurucusu Atatürk'ün bizlere bıraktığı miras ışığında, ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek görmüyoruz.

Türkiye Voleybol Federasyonu olarak her zaman sporun birleştiriciliği, bütünleştiriciliği ve sinerjisine inandık, inanıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde tüm enerjimizle, sporun tüm unsurlarıyla devletimizin ve demokrasinin yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz dedi.

Federasyon olarak imza atacakları yeni stratejileri paylaşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, sürdürülebilir başarılarla Türk voleybolunun yeni bir atağa geçeceğini, Türk Voleybolu'nun dünyada bir ekol olma yolunda ilerlediğini, A Bayan Milli Takımımızın FIVB Dünya Sıralaması'nda 10. sıradaki yerini koruduğunu, A Erkek Milli Takımımızın da FIVB World League 2016'daki başarılı performansıyla 5 basamak yükselerek 24. sırada yer aldığını ifade etti.

GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLER PIRIL PIRIL PARLIYOR

İzmir'de 30 Mayıs - 3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve yaklaşık 4 bin sporcunun sahaya çıktığı Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası'yla ilgili bir sunum da yapılırken, Milli Takımlar yapılanmasının en önemli yapı taşlarından olan Genç Milli Takımların da Bayanlar ve Erkekler olmak üzere tüm yaş gruplarında dünya sıralamasında ön sıralarda yer aldığı vurgulandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun 81 ile yaymayı hedeflediği altyapı projesi olan Fabrika Voleybol'un da 14 ilde ve 19 okulda toplam 3050 çocuğa ulaştığı açıklandı.

VOLEYBOLU HER YAŞA VE HER KESİME YAYMAYI HEDEFLİYORUZ

Başkan Mutlugil, yeni dönem stratejilerine dair şu açıklamaları yaptı Voleybol sporu için heyecan yaratan bir dönemden geçiyoruz. En yüksek seviyede rekabete ve tüm ülkede altyapıya yönelik girişimlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı, 2024 Stratejisi vizyonuyla yapmayı amaçlıyoruz.

2024 Stratejisi, Türk voleybol camiasındaki çeşitli paydaşlardan gelen girdiler kullanılarak formüle edilmiştir. Geliştirme sürecinde, 10.000'den fazla kişinin görüşleri incelenmiştir. Buna; sporcular, koçlar, hakemler, kulüpler, taraftarlar, medya, sponsorlar, Fabrika Voleybol katılımcıları, devlet spor yetkilileri, CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) ve TVF yönetimi ve çalışanları dahildir.

2024 Stratejisi 3 ana temele odaklanmaktadır; uluslararası düzeyde sportif başarılar, voleybolun halk ve özellikle de gençler nezdinde popüler bir spor dalı olmasını sağlamak ve bu iki alan arasındaki sinerjiyi geliştirmek.

LİSANSLI VOLEYBOLCU SAYIMIZ YÜZDE 66 ARTTI

Ne mutlu ki bu stratejimiz sayesinde hem Bayanlar hem de Erkekler kategorilerinde lisanslı sporcu sayımız çok yüksek seviyelere ulaştı. 2012 yılından bu yana Bayanlar ve Erkeklerde toplamda yüzde 66 artış yaşandı. Bu artışta, plaj voleybolundan Fabrika Voleybol'a, Festival Voleybol'dan Milli Takımlara kadar binlerce voleybolcu, antrenör, hakem ve yöneticiyle birlikte #VoleybolHerYerde mantığıyla hareket etmemizin büyük etkisi oldu. Bundan sonraki süreçte de voleybolu sokaklardan plajlara, parklardan salonlara, her yaşa ve her kesime yaymayı hedefliyoruz.

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU'NUN ÜRÜNLERİNİ BİRER MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ

Özkan Mutlugil, bu strateji çerçevesinde kulüplerle beraber altyapıları güçlendirmeye devam edeceklerini, üstyapıda Milli Takımlar ve kulüpler düzeyindeki başarıların artarak devam edeceğinden emin olduklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü 2016-2017 sezonunun başlangıcıyla birlikte geleceğimizi şekillendirmek için yaptığımız çalışmalarda bambaşka bir dönemi başlatıyoruz. Voleybol, yenilikçi bir spor. Bu nedenle tüm liglerimizi ve organizasyonlarımızı markalaştırarak ayrıştırmak, onlara kimlik kazandırmak istiyoruz. İlk olarak da dünyanın en iyi voleybol ligleri arasında olan Erkekler ve Bayanlar 1. Liglerimizin hem isim hem de logolarını değiştiriyoruz. Aslında bu isim ve logoları, sporseverler ve spor medyası hep birlikte oluşturdu. Biz de federasyon olarak 1. Liglerimizi bu şekilde markalaştırdık. Markalaştırdığımız liglerimizden Erkekler ve Bayanlarda toplamda 12 takımımız, Avrupa kupalarında mücadele edecek. Kendilerine kupa yolunda başarılar temenni ederken, liglerin yeni isim ve logolarının da Türk Voleybolu'na hayırlı olmasını diliyorum.

Bildiğiniz gibi kısa süre önce pazarlama, medya ve iletişim ortaklığı konusunda Saran Medya ile bir işbirliği yapmıştık. Bu süreçte verdikleri katkı vesilesiyle Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran başta olmak üzere tüm Saran Medya çalışanlarına da teşekkür etmek istiyorum.

MEDYA KURULUŞLARININ DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Yeni markalaşma sürecinde sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceklerini belirten Mutlugil, voleybolun ve voleybolcuların rol model gücünden yararlanarak sosyal sorumluluk projeleri ile topluma dokunan projeleri gerçekleştireceklerini ekledi.

Mutlugil, yeni dönemin iletişim stratejileriyle ilgili de şu bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı Gelecek süreçte iletişim stratejimizi de bambaşka bir boyuta taşıyacak ve voleybolumuzun marka değerini yükselteceğiz. Bu stratejilerimizin başarılı olması adına bugün bu toplantıda bizlerle bir araya gelen medya mensuplarının desteğine çok ihtiyacımız var. Tüm medya kuruluşlarının Voleybolda Atak projemize destek olmalarını temenni ediyoruz.

SULTANLAR LİGİ VE EFELER LİGİ'NİN LOGOLARI TANITILDI

Türkiye Voleybol Federasyonu ürünlerinin markalaşma süreci çerçevesinde Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isim ve logoları, iki genç milli sporcu tarafından tanıtıldı.

Küçük Kız Voleybol Milli Takımımız ile Balkan Şampiyonluğu yaşayan ve Vakıfbank Spor Kulübü'nün formasını giyen Defne Mine Aslıel ile Arkas Spor Kulübü oyuncusu ve Erkek Yıldız Voleybol Milli Takımımızın kaptanı Onur Çukur'un yaptığı tanıtımda, lig isimlerinin Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi şeklinde değiştirildiği basın mensuplarıyla paylaşılırken, liglerin yeni logoları da büyük beğeni topladı.

TVF'NİN TÜM ÜRÜNLERİ 5 YILLIK SÜREÇTE DEĞERLİ MARKALAR HALİNE GELECEK

TVF organizasyonlarının kimliklerinin ayrıştırılması sürecinde Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin isimlerinin yanı sıra Türkiye Kupası'nın da Kupa Voley ismiyle düzenleneceğinin açıklandığı toplantıda, 5 yıllık süreçte TVF'nin tüm ürünlerinden her birinin tek başına değerli markalar haline geleceği belirtildi. Ayrıca 2. ve 3. Liglerin isimlerinin de bundan sonra 1. Lig ve 2. Lig olarak değiştiği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler