"Tartışmalı bir oyun oynandı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal: Oyun durdu, oyunun içinde tartışmalar çıktı ve hakem maçın içinde kendini tartıştıracak çok pozisyona girdi. Biz eksik kaldık, rakip de eksik kalabilirdi. Tartışmalı bir oyun oynandı.

Yayınlanma: 06.04.2014 - 22:33
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1-0 kaybettikleri Galatasaray derbisinin gergin bir ortamda oynandığını söyledi.

Yanal, derbi maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, futbolu güzelleştiren ve iyileştiren her şeyin yanında olmak istediklerini vurgulayarak, "Futbolun en güzel tarafları da bu derbiler. Bugün maalesef gergin bir ortam vardı. Yoldayken başlayan gerginlik saha içinde de devam etti" dedi.

"Futbol konuşmak isterdik ama bugün futbolun dışında konuşulacak çok şey vardı" diyen Ersun Yanal, şöyle devam etti:

"Oyun durdu, oyunun içinde tartışmalar çıktı ve hakem maçın içinde kendini tartıştıracak çok pozisyona girdi. Biz eksik kaldık, rakip de eksik kalabilirdi. Tartışmalı bir oyun oynandı. Rakibimiz 1-0 yendi. Eksik kaldığımız dakikalarda gol atma ve oyunu oynama arzunu ortaya koysak da sonucu alamadık. Maalesef yine çok tartışılacak kararlarla ilgili ortaya konacak bir çok fikir olacaktır. Keşke bugün futbolu konuşabilseydik."

Yanal, bir gazetecinin "Mancini 'her yönüyle liderliği hak eden bir rakibimiz var' dedi. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz" şeklindeki sorusu üzerine, "Deneyimli bir teknik direktörün teveccühü. Teşekkür ederim" diye yanıt verdi.

Ersun Yanal, derbilerin Türkiye'de kötü geçtiğinin belirtilmesi üzerine, "Ne zaman savaş başlıklarını atmayacağız, o zaman futbol olacak. Futbol savaş değil, futbol bir oyun. Savaş başlıklarını atmayalım, barış başlıklarını atalım. Biz biraz abartıyoruz, maalesef bugün de futbolun dışına çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Keşke sahanın içini konuşuyor olsaydım"

Ersun Yanal, bir gazetecinin, "Gerilim sonuçta etkili oldu mu? Kırmızı kartta futbolcunuzu mu hatalı görüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"Biz gerilimli maçları daha önce de oynadık. Trabzon'da da oynamıştık. Oyunumuza baktık, futbol oynamaya çalıştık. Orada rakip de çok fazla futbol dışına çıkmamıştı. Bugün biraz daha farklı bir oyun vardı. Belki Galatasaray için bir tane maç vardı, ama bizim önümüzde daha 6 maç var. Futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuzu hepiniz biliyorsunuz, biz o kavganın içinde hiç olmayacaktık. Dışarıda yapılanlar konuşulacak şeyler değil, sahanın içini keşke konuşuyor olsaydım. Ancak maalesef saha içini çok fazla konuşamıyoruz. Hiçbir takıma yakışmıyor, gidip taşlamak, baskı kurmak ya da terör yaratmak. Bu hoş bir şey değil. Türkiye'nin dört gözle beklediği, yılda iki kez oynanan, belki dünyanın en güzel derbilerinden bir tanesinde futbol konuşamıyoruz. Hakem kararlarını tartışıyoruz."

Ersun Yanal, oyunun başındaki gerginliğin hatları kopardığını belirterek, "Oyunun başında futbol mu vardı? Herkes birbirini yemeye başlamıştı" dedi.

Yanal, Emre ile ilgili bir soru üzerine de "Emre'ye küfür vardı, hakaret vardı. Oyundan mı almam gerekiyor, küfür mü edilmemesi gerekiyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler