UEFA Süper Kupa sahibini buluyor.. Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda saat kaçta?

Real Madrid Sevilla maçı ile bu akşam UEFA Süper Kupa'sı sahibini buluyor. Real Madrid Sevilla maçı ile UEFA Süper Kupası'nda 41. kupa finali iki İspanyon temsilcisinin karşılaşmasına sahne olacak. Real Madrid Sevilla maçı öncesinde spor severler karşılaşmanın hangi kanalda saat kaçta yayınlanacağını merak ediyorlardı. Canlı yayın bilgileri belli oldu. Peki Real Madrid Sevilla maçı bu akşam hangi

Yayınlanma: 09.08.2016 - 12:53
Abone Ol google-news

Real Madrid Sevilla maçı ile bu akşam UEFA Süper Kupa mücadelesi sahne alacak. Karşılaşma öncesinde Real Madrid'de ciddi eksikler bulunuyor. UEFA Süper Kupa karşılaşmasında bu akşam Real Madrid Sevilla maçı ile nefes kesen bir mücadele oynanacak. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da büyük başarılara imza atan iki takım bu akşam karşı karşıya geliyor. Peki Real Madrid Sevilla maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu İspanya'nın Real Madrid takımıyla, UEFA Avrupa Ligi kupası sahibi İspanyol temsilcisi Sevilla, bu akşamNorveç'in Trondheim kentinde karşı karşıya gelecek - 2000 yılında Galatasaray'ın da kazandığı kupayı en çok müzesine götüren takımlar beşer kezle Milan ve Barcelona oldu - Kupayı geçmişte 12 ayrı ülkeden 24 farklı takım müzesine götürdü - İspanyol ekipleri son 7 kupanın 6'sında mutlu sona ulaşırken, son iki final yine İspanyollar arasında oynandı. Futbolda 41. UEFA Süper Kupa, iki İspanyol takımı Real Madrid ile Sevilla arasında bu akşamyapılacak maç sonucu sahibini bulacak.

Zidane, yıldızları kadroya almadı. Real Madrid, Sevilla ile karşılaşacağı UEFA Süper Kupası maçına Cristiano Ronaldo, Bale, Kroos, Pepe gibi önemli futbolcularından yoksun çıkacak. Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'nın karşı karşıya geleceği UEFA Süper Kupası maçı öncesinde Madrid takımında önemli eksikler dikkati çekiyor.

Norveç'in Lerkendal Stadı'nda bu akşamTSİ 21.45'te oynanacak maç öncesi açıklanan Real Madrid kadrosunda, tatiline devam eden Portekizli futbolcular Cristiano Ronaldo ve Pepe ile teknik direktör Zinedine Zidane'ın tercihiyle Gareth Bale ve Toni Kroos yer almadı. Bale ve Kroos takımla son iki antrenmana katılmalarına rağmen riske atılmayarak kadro dışında bırakıldı. Real Madrid'de hafif sakatlığı olan Karim Benzema'nın da yarınki maçta ne kadar süre alacağı merak ediliyor.

Zinedine Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti. Zidane'nın açıkladığı 20 kişilik kadroda, kalede Casillas, Yanez, Luca Zidane, defansta Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Danilo, Marcelo, orta sahada Rodriguez, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco, Asensio, M. llorente, forvette ise Benzema, Lucas Vazquez, Morata ve Mariano yer alıyor.

Öte yandan Sevilla tarafında ise Sebastian Cristoforo, Juan Munoz ve sakat olan Benoit Tremoulinas kadroya alınmadı. Sevilla'nın başında ilk resmi maçına çıkacak olan Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli'nin Norveç'e götürdüğü 22 kişilik kadroda şu isimler bulunuyor:

Sergio Rico, David Soria, Juan Soriano, Mariano, Carriço, Nico Pareja, Rami, Escudero, Kolodziejczak, Mercado, Kranevitter, N'Zonzi, Iborra, Franco Vazquez, Correa, Ganso, Kiyotake, Sarabia, Vitolo, Konoplyanka, Ben Yedder ve Luciano Vietto.

UEFA Süper Kupası tarihinde Real Madrid'in 2 (2002, 2014), Sevilla'nın da bir (2006) şampiyonluğu bulunuyor.

REAL MADRİD SEVİLLA MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Real Madrid Sevilla maçı bu akşam sahne alacak. Zorlu karşılaşma, Norveç'in Trondheim şehrindeki Lerkendal Stadyumu'nda oynanacak. 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Dev maç TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak.

Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Norveç'in Trondheim kentinde oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla takımları, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek. Lerkendal Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

En çok Milan ve Barcelona kazandı

UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu. Milan ve Barcelona, bu büyük organizasyonda beşer kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 3, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti. Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'i, 2003'te Porto'yu, 2007'de de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. Milan, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya kupayı kaptırdı. Barcelona ise 1992'de Werder Bremen, 1997'de Borussia Dortmund, 2009'da Shakhtar Donetsk, 2011'de Porto, geçen sene de Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1982'de Aston Villa, 1989'da Milan, 2006'da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi.

2000'de Galatasaray müzesine götürdü

UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray, kazanma başarısı gösterdi. Monaco'da 25 Ağustos 2000 tarihinde yapılan maçta İspanyolların dünyaca ünlü takımı Real Madrid'i 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in “altın gol”üyle 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi.

24 ayrı takım sevindi

Kupayı, geçmişte 12 ayrı ülkeden, 24 farklı takım kazandı. Kupada İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları beşer, İngiltere'nin Liverpool ekibi 3 kez mutlu sona ulaştı. UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Juventus, Valencia ve Atletico Madrid ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Real Madrid, Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Bayern Münih de birer kez sahip oldu.

1972'deki Süper Kupa resmiyet kazanmadı

1972 yılında Hollanda'nın Ajax takımıyla, İskoçya'nın Glasgow Rangers ekibi arasında oynanan Süper Kupa, UEFA tarafından resmi değerlendirmeye alınmadı. O yıl Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Glasgow Rangers'ın, taraftarlarının olumsuz hareketleri sonucu Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesi nedeniyle, UEFA iki takım arasındaki Süper Kupa oynanmasını desteklemedi. Bir gazetenin desteğiyle oynanan 2 maç sonunda Ajax rakibine üstünlük sağladı. Süper Kupa, 1973 yılından itibaren UEFA'nın resmi programına dahil oldu.

İspanyollar son 7 kupanın 6'sını aldı

İspanyol ekipleri son 7 Süper Kupa'nın 6'sında şampiyonluğa ulaştı. Barcelona ile 2009 yılında başlayan seri, 2010 ve 2012'de Atletico Madrid, 2011 ve 2015'te Barcelona, 2014'te de Real Madrid ile devam etti. Bu süreçte sadece Almanya'nın Bayern Münih ekibi, 2013'te İngiliz temsilcisi Chelsea'yi penaltılarla 5-4 yenerek Süper Kupa'yı kazandı.

En çok kazanan futbolcular Maldini ve Alves

UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan futbolcular İtalyan Paolo Maldini ile Brezilyalı Daniel Alves oldu. Maldini, tamamı Milan'da, Alves ise Sevilla ve Barcelona'da dörder kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İspanyol damgası

UEFA Süper Kupa'yı bugüne dek en çok İspanyol takımları kazandı. İspanyollar 22 finalden 12 şampiyonluk çıkarırken, İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.
(Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler