Turkcell Süper Kupa Galatasaray'ın

Turkcell Süper Kupa finalinde normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmanın penaltı atışlarında Beşiktaş'ı 4-1 yenen Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

Yayınlanma: 13.08.2016 - 23:32
Abone Ol google-news

 

 

Turkcell Süper Kupa finalinde normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmanın penaltı atışlarında Beşiktaş'ı 4-1 yenen Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ: 1 - GALATASARAY: 4

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Necip Uysal, Tosic, Tolgay Arslan, Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Podolski (Dk. 44 Eren Derdiyok)
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

SÜPER KUPADAN NOTLAR

15 Temmuz Şehitleri anıldı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçında, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı. Maça büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran her iki takımın taraftarı da tribünlerdeki organizasyonlarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mesajlar verdi. Beşiktaş taraftarlarının doğu ve güney, sarı-kırmızılıların ise batı ile kuzey tribünlerinde yer aldığı karşılaşmanın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın koltuklarına, 42 bin Türk bayrağı konuldu. Karşılaşma öncesi kırmızı-beyaz tişört ile sahaya çıkan 70 kişi, sahanın etrafında yer alarak, mehter takımının marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. İki takımı simgeleyen flamalar ile Türk bayrağının açıldığı seremonide ayrıca "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" yazısına da yer verildi. Stadın skorboardu ile reklam panolarında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'nin isimleriyle fotoğraflarına yer verildi. İki takım oyuncuları, sahaya "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Stadı çevreleyen tribünler takımların bayraklarıyla süslenirken, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba ile Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren'in fotoğraflarının bulunduğu posterler tribüne asıldı.

Galatasaray taraftarlarından birlik mesajı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, açtıkları pankartlar ve tezahüratlarıyla birlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı tribünlere "15 Temmuz resmi tatil olsun", "Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz", "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ve İngilizce "Türkiye güçlü ve birdir" yazılı pankartları astı. Sarı-kırmızılıların bulunduğu kale arkası tribününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikte görselinin olduğu "Sizi hep ama hep böyle görmek istiyoruz" yazılı pankart açıldı.

Beşiktaş'tan demokrasi koreografisi

Beşiktaş taraftarı da tribünde yaptıkları koreografi ile demokrasi vurgusu yaptı. Siyah-beyazlılar, tribünde ağzında Türk bayrağı olan kartal resmi ile "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" yazısının bulunduğu dev bir pankarta yer verdi. Beşiktaşlı futbolcular, ölümünün 2. yılında siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı ve efsane başkanın resminin bulunduğu tişörtlerle ısınma çalışmaları gerçekleştirdi.

Bakan Kılıç da maçı izledi

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi. Mücadeleyi izlemek için Konya Büyükşehir Belediye Stadı'na gelen Kılıç, maçı protokol tribününden takip etti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.

Konya ilk kez Süper Kupa'ya ev sahipliği yaptı

Daha önce birçok önemli maça ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ilk kez Turkcell Süper Kupa maçı organizasyonu yapıldı. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-0 yendiği maçın oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı, daha sonra A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Letonya, Hollanda ve İzlanda müsabakalarında milli coşkuya sahne oldu.

Beşiktaş'ta geçen sezonki kadro

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında geçen sezondan beri kadroda bulunan oyuncuların yer aldığı ilk 11'i sahaya sürdü. Siyah-beyazlıların yeni transferleri Adriano Correia, yedekler arasında yer alırken, Gökhan Gönül ile Fabricio Agosto Ramirez kadroda yer almadı.

Jose Sosa yedek

Siyah-beyazlılarda sezon hazırlıkları sırasında gitmek isteyen ve bazı antrenmanlara çıkmadığı için kadro dışı bırakılan ancak daha sonra affedilen Jose Sosa, maça yedek başladı. Sosa'nın yanı sıra Denys Boyko, Luiz Rhodolfo, Aras Özbiliz, Ricardo Quaresma ve Ömer Şişmanoğlu da yedek soyundu.

Tolga Ciğerci ilk maçına çıktı

Galatasaray'ın Almanya'nın Hertha Berlin'den transfer ettiği Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Tolga Ciğerci'ye Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Eren Derdiyok ve Serdar Aziz yedekler arasında yer alırken, Luis Cavanda le Emrah Başsan ise 18 kişilik kadroda bulunmadı.

Aurelien Chedjou "dalya" dedi

Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında forma giyen Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı takımda 100. resmi karşılaşmasına çıkarak, "dalya" dedi. Galatasaray'a 2013-2014 sezonunda Fransa'nın Lille takımından transfer edilen 31 yaşındaki oyuncu, bugüne dek sarı-kırmızılı formayla çıktığı 99 maçlık kariyerinde 1 Türkiye Ligi, 2 TFF Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Maçta geniş güvenlik önlemi

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Stada gelen futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Olaylar

Turkcell Süper Kupa final maçının oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın önünde iki takımın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri, biber gazı ve TOMA ile taraftarlar arasındaki gerginliğe müdahale etti. Biber gazından taraftarların yanı sıra polisler de etkilendi. Galatasaray taraftarları kendilerine müdahale eden polislere cam şişe ve trafik polislerinin önlem için bıraktığı dubaları fırlattı. Yaklaşık 10 dakika süren olaylar, polisin müdahalesiyle sona erdi. Her iki takım taraftarlarından 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler