Futbol Federasyonu toz duman

15 Temmuz sonrası kabul edilen istifaların çoğu FETÖ-PDY tabanlı çıkmadı, Demirören ve ekibi zorda.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 20:28
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm ülke genelinde başlatılan “FETÖ-PDY” temizliğinin futbol ayağı, TFF’yi karıştırdı. Temmuz ayı sonunda Yıldırım Demirören ve ekibi tarafından istifaları istenen ve federasyonla ilişiği kesilen 15’ya yakın futbol paydaşının büyük bir bölümünün, ‘FETÖ bağlatısı’na rastlanılamaması, Atatürkçü, laik, demokrat ve sol görüşlü kesimin futbol yönetiminden uzaklaştırılmak istenmesi, “Bu operasyonun amacı ne, operasyonu kim yönetiyor” sorularını beraberinde getirdi. Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı eski polis Bünyamin Gezer federasyonu ağır dille eleştirirken kendisinin FETÖ ile hiçbir şekilde ilişkisi olmadığını söyledi.

‘Pisliği temizleyin’

Gezer, “Bu pislik temizlenecek! Bünyamin Gezer’in FETÖ ile bağlantısı yok diye TFF sitesinde açıklama yapmak zor mu” diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP yanıt bekliyor

FETÖ ve PDY adı altında TFF’de yapılan operasyonla ilgisi Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi veren CHP grubundan İstanbul Milletveki Barış Yarkadaş, konunun takipçisi olduklarını ve kamu vicdanını rahatlatacak bir yanıt beklediklerini söyledi. Gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spor danışmanlarının da konuyla ilgili bir çalışma yaptığı sızan bilgiler arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler