Bilic üç isimden çekiniyor

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Konyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, 3 oyuncuya özel önlem aldı.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 11:15
Abone Ol google-news

Beşiktaş ile Torku Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta açılış maçında yarın akşam Konya Atatürk Stadı'nda kozlarını paylaşacaklar. Bitime 6 hafta kala ligi ilk iki sırada bitirmek için bütün maçlarını kazanmak isteyen Beşiktaş Konyaspor maçından da mutlaka 3 puan ile ayrılmak istiyor.

Karabükspor ve Kayserispor maçlarında son dakikada benzer gollerin yenilmesi Slaven Biliç'i savunmayı hafta boyunca özel olarak çalıştırmaya itti. Yaşanacak puan kayıplarının telafisinin olmadığı haftalara girildiğini sık sık dile getiren Hırvat teknik adam benzer gollerin üst üste iki hafta yenilmesinin affedilir bir hata olmaktan çıktığını söyleyerek defansı uyardı.

HLEB-DJALMA VE GEKAS'A ÖNLEM

Slaven Biliç ,Torku Konyaspor'da oyunu yönlendiren iki isim olan Hleb ve Djalma ile forvette Gekas'a dikkat çekiyor. Defansın önünde görev yapacak Veli ve Atiba'dan Hleb ile Djalma'ya sürekli pres yapmalarını isteyen Biliç bu sayede Konyaspor'un pas trafiğini kesmeyi amaçlıyor.

Defans oyuncularına Gekas'ın Süper Lig'de defans arkasına sarkan en iyi bir kaç oyuncudan biri olduğunu ve çoğu zaman oyunda kendini unutturduğunu söyleyen Slaven Biliç,Dany ve Pedro'dan arkaya atılan toplara özellikle dikkat etmelerini istiyor. Biliç bu ikiliye, maç içinde konsantrasyonlarını kaybetmemelerini ve bir anlık dalgınlığın bile kendilerine çok pahalıya mal olabileceğini sürekli hatırlatıyor.

KONYASPOR, BEŞİKTAŞ'I YENEREK RAHATLAMAK İSTİYOR

Süper Lig'de 33 puan ile düşme hattının hemen üstünde yer alan Torku Konyaspor ise altındaki takımlara göre daha avantajlı görünse de Beşiktaş'ı yenerek tehlike bölgesinden bir an önce çıkmayı hedefliyor. Beşiktaş'ın kazanmak zorunda olmasını avantaja çevirmek isteyen Konyaspor'un en büyük kozu hızlı hücumlar. Orta sahada kaptıkları topları hızlı bir şekilde Hleb ve Djalma'nın paslarıyla Gekas'la buluşturarak gol arayan ve bunda çoğu zaman başarılı olan yeşil beyazlılar Beşiktaş karşısında da aynı taktiği uygulayacak.

Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal ve defans oyuncusu Ali Turan hafta içi yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'ı yenecek güçte olduklarını ve kendilerine güvendiklerini dile getirdiler.

KONYASPOR'DAN 26 YILDA SADECE 2 GALİBİYET

Torku Konyaspor cephesi her ne kadar bu maç için iddialı olsada istatistiklere bakıldığında iki takım arasındaki müsabakalarda Beşiktaş'ın ezici bir üstünlüğü göze çarpıyor.

Torku Konyaspor Süper Lige ilk çıktığı 1988 yılından bugüne kadar oynanan 25 maçta Beşiktaş'ı sadece 2 kez yenebilirken 15 kez de mağlup oldu.8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş'ın attığı 51 gole Torku Konyaspor 20 gol ile cevap verdi. Torku Konyaspor, kendi sahasında Beşiktaş karşısında ilk ve tek galibiyetini 7 yıl önce 1-0'lık skor ile alırken iç sahada Beşiktaş'a karşı 5 mağlubiyet, 6 beraberliği bulunuyor. Bu maçlarda kalesinde 20 gol gören Konyaspor Beşiktaş ağlarına 12 gol attı.
Ligin ilk yarısında oynanan maçı Beşiktaş, Olcay Şahan, Hugo Almeida ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 3-1 kazandı. Torku Konyaspor'un tek golünü Selim Ay kaydetti.

Torku Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma 11 Nisan saaat 20:00'de Konya Atatürk Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı Çağatay Şahan yönetecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler