ABD Açık'ta Çağla rüzgarı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ilkleri yaşatmaya devam ediyor... Nisan ayında şampiyonluk elde ettiği İstanbul Cup ile bir slam tenis turnuvası kazanan ilk Türk kadın tenisçi olan 26 yaşındaki tenisçi, ABD Açık’ta da tur atlayan ilk Türk kadın tenisçi olmayı başardı.

Yayınlanma: 30.08.2016 - 10:24
Abone Ol google-news

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ilkleri yaşatmaya devam ediyor... Nisan ayında şampiyonluk elde ettiği İstanbul Cup ile bir slam tenis turnuvası kazanan ilk Türk kadın tenisçi olan 26 yaşındaki tenisçi, ABD Açık’ta da tur atlayan ilk Türk kadın tenisçi olmayı başardı. Çağla, sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık’ın ilk turunda ABD’li rakibi Irina Falconi’yi 6-2 ve 6-1’lik setlerle mağlup etti. Kariyerinde ilk kez yer aldığı Amerika Açık ana tablosundaki ilk tur maçında ABD’li rakibini 59 dakikada yenmeyi başaran Çağla, ikinci turda 14 numaralı seribaşı Çek sporcu Petra Kvitova ile mücadele edecek. Dünya sıralamasında 75. sırada bulunan rakibi karşısında hızlı başlayan Çağla, maçta servis kıran ilk taraf oldu. Ancak sıradaki oyunda kendi servisine tutunamayan 26 yaşındaki tenisçimiz ilk sette durumun 2-2’ye gelmesine engel olamadı. Bu oyunun ardından maçtaki hakimiyetini artıran ve rakibini basit hatalara zorlayan Çağla, kalan 4 oyunu da kazanarak ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırdı. İkinci setin henüz ilk oyununda rakibinin servisini kırarak avantajı cebine koyan Çağla, üstünlüğünü de kabul ettirdi ve seti 6-1, maçı da 2-0 kazandı.

TAHT KAVGASI!

Alman tenisçi Angelique Kerber kadınlarda dünyanın 1 numarası olan Serena Williams’ı tahtından indireceğini söyledi. 28 yaşındaki Alman tenisçi yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki haftalarda kendimi sınama imkânı bulacağım. ABD Açık’a katılmak için bütün yıl çok çalıştım. Serena Williams karşısında da iyi bir müsabaka çıkartacağımı düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler