İstanbul Valisi'nden 'deplasman yasağı' açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, deplasman yasakları hakkında konuştu. Vali Şahin, "Deplasman yasağı henüz kaldırılmadı" dedi.

Yayınlanma: 07.09.2016 - 16:17
Abone Ol google-news

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan İstanbul Valisi Vaship Şahin, yeni sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili daha önce Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yaptığı açıklamanın kamuoyuna yanlış yansıdığını belirtti.

Vali Şahin'in sözleri şöyle:

- Deplasman yasağı İl Spor Güvenlik Kurulunda alınan bir karar. Bu yasak geçtiğimiz yıllarda da vardı, bu yıl da deplasman yasağının bir müddet daha devam etmesi kararlaştırıldı. Buradaki amacımız öncelikle taraftarın güvenliği. Hangi taraftar olursa olsun, rakip takım ya da ev sahibi takım fark etmiyor. Deplasman yasağının altında yatan şey takım taraftarlarının güvenliğini sağlamak.

- Biz, her türlü ihtimale karşı yasağın bu sene de devam etmesi konusunda karar almıştık. Kulüpler Birliğinin açıkladığı bu kararı, bizden beklenti ve talep olarak görüyoruz. Henüz bizden hiçbir yazılı talepleri olmadı ama biz bunu değerlendiriyoruz. Şartlarımız ve imkanlarımız deplasman yasağının kaldırılmasını sağlayacak kadar rahatlarsa, bunu kaldırmakta tereddüt etmeyeceğiz.

- İl Güvenlik Kurulunu her zaman toplayabiliriz. Şartlar oluştuğu takdirde yasağı derhal kaldırırız. Bizim temennimiz de bütün taraftarların yan yana, iç içe, birlikte sevinmeleri. Sporun amacı dostlukları geliştirmek. Biz de bir an önce deplasman yasağının kaldırılması için şartların oluşmasını temenni ediyoruz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler