St. Pauli'den Deniz Naki'ye destek

Türkiye’de hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Amedsporlu Deniz Naki’ye, eski kulübü St. Pauli’den destek geldi.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 09:58
Abone Ol google-news

Türkiye’de hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Amedsporlu Deniz Naki’ye, eski kulübü St. Pauli’den destek geldi. Bundesliga 2’de mücadele eden Alman ekibi, W.Bremen maçı öncesi “naki” etiketi ve “Solidarität (Dayanışma)” mesajını paylaştı.

Ayrıca takım kadrosu açıklanırken Türk futbolcu Cenk Şahin hariç tüm oyuncuların soyismi Naki olarak yazıldı.

Her şeye karşı bir kulüp: St. Pauli

Almanya'nın Hamburg şehrinde 1910 yılında kurulan St. Pauli ekibi 2. ligde mücadele ediyor.

Neo-nazilere karşı olan kulüp Nazi olduğu anlaşıldığı için Stadın Wilhelm Koch olan adını değiştirip Millerntor yapmıştı.

1993'te Solingen'de 5 Türk yakılarak katledilmesinin ardından tribünlerde açtıkları 'Faşistleri boşverin, hepimiz kardeşiz' pankartıyla dikkat çeken St. Pauli'nin simgesi ise bir kurukafa. St. Pauli taraftarlarına göre bu kurukafa, zenginleri soyuf fakirlere dağıtan Almanya'nın Robin Hood'u Störtebeker'i sembolize ediyor. Maçlarda açıtkalrı Filistin ve Irak bayraklarıyla da dikkat çeken St. Pauli taraftarları bir ara başı kokainle derde giren Christoph Daum'a da sahip çıkmıştı.

St. Pauli ayrıca 2006 yılında dünyada tanınmayan ülkeler için Dünya Kupası düzenlemiş ve turnuvada KKTC şampiyon olmuştu. St. Pauli de bu turnuvaya St. Pauli cumhuriyeti adıyla katılmıştı.

Birçok Türk'ün yaşadığı bir mahalle olan St. Pauli'de bugüne kadar çok sayıda Türk futbolcu oynadı. Aralarında Fenerbahçe'de forma giyen Deniz Barış, Beşiktaş'ta oynayan Uğur İnceman'ı sayabiliriz. Deniz Barış'ın eşinin merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmesinin ardından bu futbolcuya da sahip çıkan St. Pauli taraftarları 'her şeye karşı' olmalarıyla biliniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler