Lider Başakşehir Karabükspor'u deplasmanda devirdi

Spor Toto Süper Lig'de 16 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen lider Medipol Başakşehir, Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 2 golle geçti.

Yayınlanma: 23.10.2016 - 15:28
Abone Ol google-news

Sezona iyi başlangıç yapan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Medipol Başakşehir oldu. Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden İstanbul temsilcisi, ligde liderliğini sürdürdü. Konuk ekibin golleri penaltında Emre Belözoğlu ve Mehmet Batdal’dan geldi.

Lige yeni çıkmasına rağmen gösterdiği performans ile alkış alan Kardemir Karabükspor, ligin belki de en istikrarlı takımı Medipol Başakşehir’e direnemedi. Özellikle ilk yarıda rakibinin taktiğine karşılık veremeyen ev sahibi ekip, bu sezon ilk kez buluştuğu taraftarlarını sevindiremedi.

Maça önde baskı yaparak başlayan Medipol Başakşehir, Kardemir Karabükspor’un rahat çıkmasını engelledi. Baskıya boyun eğen ev sahibi ekibin orta alanda yaptığı basit top kayıpları ile pozisyonlar bulan Medipol Başakşehir, ilk yarıya biri penaltıdan olmak üzere iki gol sığdırdı. 1-0’lık skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra da oyun felsefesini değiştirmeyen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, soyunma odasına iki farklı skorun avantajı ile girmeyi başardı.

TEMPO ARTTI

İkinci yarıda Igor Tudor, savunmasını orta sahaya yaklaştırarak rakibi üzerinde baskı kurmayı planladı. İşe yaraya bu plan sonrası kıpırdanan Kardemir Karabükspor, Medipol Başakşehir kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Temposu artan mücadele ikinci yarıda izleyenlere keyif verirken, iki kalede de yaşanan pozisyonlar taraftarların hop oturup hop kalmasına neden oldu. Son 15 dakikada rakip kalede baskısını iyice arttıran Kardemir Karabükspor, iyi kapanan Medipol Başakşehir savunması ve gününde olan Volkan Babacan’ı geçemeyince mücadele 2-0 sona erdi.
Bu sonuçla ligde yenilmezlik serisini 17 maça çıkaran Medipol Başakşehir, 20 puanla ligde zirvedeki yerini korudu. 12 puanda kalan Kardemir Karabükspor ise 5. sırada yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler