Lider Başakşehir'den Akhisar'a gol yağmuru

Ligin lideri Medipol Başakşehir, 8 haftada 6 gol yiyen Akhisar Belediyespor'u 32 dakika içerisinde bulduğu 5 golle yenerek zirvedeki yerini korudu.

Yayınlanma: 30.10.2016 - 15:29
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor’u sahasında konuk etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki mücadeleyi ev sahibi ekip 5-1 kazanarak liderliğini ve yenilmezliğini sürdürdü.

Gelecek hafta oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde kaza yapmak istemeyen Abdullah Avcı’nın öğrencileri maça hızlı başladı. 16. dakikada genç Cengiz Ünder ile 1-0 öne geçen Başakşehir, 20. dakikada Cengiz’in pasında Visca’nın golüyle skoru 2-0’a getirdi.

Bu gole Akhisar Belediyespor golcüsü Rodallega ile 28. dakikada cevap verdi: 2-1. Bundan 3 dakika sonra Cengiz Ünder-Visca işbirliği yine golü getirdi. Ceza sahasında topla buluşan Boşnak oyuncu düzgün bir vuruşla kaleci Fatih’i yine çaresiz bırakarak durumu 3-1 yaptı. Gol yağmuru şeklinde geçen ilk yarıda son sözü Mahmut söyledi. Ceza sahasındaki karambolde topu önünde bulan tecrübeli futbolcu, altıpas üzerinden vuruşunu yaparak ilk yarının skorunu 4-1 olarak belirledi.

Lider Başakşehir ikinci yarıya da hızlı başladı. Mossoro sol kanattan ceza sahasına girerken, açılan Fatih’i şaşırtarak vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi: 5-1.
Geride kalan dakikalarda Başakşehir vites düşürürken, kalesinde de Akhisar Belediyespor’a gol şansı tanımadı.

Öte yandan 77. dakikada Rodallega ile ikili mücadeleye giren Epureanu, dirseğini kullanınca sarı kart gördü ve Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 23 puanla liderliğini sürdürürken, Akhisar Belediyespor 9 puan ve maç fazlasıyla 12. sırada kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler