Riekerink'ten derbi yorumu: Ayının postunu ayıyı vurmadan satamazsınız

Eski hakem Ahmet Çakar, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 17 yıl sonra yeneceğini ve Riekerink'in heykelinin dikileceğini iddia etmişti. Riekerink, kendisine yapılan bu hatırlatmaya ilginç bir örnekle cevap verdi.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 17:13
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Hollandalı teknik adamın açıklamaları şu şekilde;

Pazar günü bizi önemli bir derbi bekliyor. Diğer taraftan ligin ilk bölümünde önce Beşiktaş sonra Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağımızı biliyorduk. Beşiktaş'tan beraberlikle döndük. Konuştuğum tüm Galatasaraylıda bu açlığı hissediyorum. 17 senedir kazanamamanın hırsını hissediyoruz. Bu maçla ilgili olumlu bir hava var. Pozitif anlamda bir hırs ve tansiyon var. Bu seriyi bitirmek için elimizden geleni yapıp sonlandıracağız.

Ahmet Çakar sorusuna cevap

Eski hakem Ahmet Çakar, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 17 yıl sonra yeneceğini ve Riekerink'in heykelinin dikileceğini iddia etmişti. Riekerink, kendisine yapılan bu hatırlatmaya şu cevabı verdi;

Hollanda'da bir söz vardır. Ayının postunu ayıyı vurmadan satamazsınız. Önce çıkıp maçı kazanmalıyız. Buradan kendisine teşekkür ediyorum bana güvendiği için.

"KAZANMAKTAN BAŞKA SENARYO YOK"

Oraya gidip kazanmak istiyoruz. Başka senaryo yok. Bunu ümit etmiyorum. Görmek istiyorum. Oyuncularımın da bu hırsı göstereceğinden eminim. Bana gösterdikleri enerji bu konuşmamı yapmamı sağlıyor. Deplasmanda ümitle değil hırsımızla ve enerjimizle gidiyoruz. Herkes bunu çok hissediyor. Tek yapmamız gereken sahaya yansıtmak.

"PUAN KAYIPLARI KÖTÜ OYUN NEDENLİ DEĞİLDİ"

Son iki maçtaki sonuçlar adil sonuçlar değildi. Maçı domine ettiler. Oyuncularımı istediklerimizi yapmadılar diye suçlayamam. Çok kolay kazanabilirdik. Göreve ilk geldiğimde alınan puan kayıplarında iyi oynamamıştık. Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Fakat son iki puan kaybı kötü oyun nedeniyle değildi. Şu an tek hedefimiz Kadıköy'de nasıl oynayacağımız.

"GALİBİYETİN KİLİDİ KENDİ OYUNUMUZU OYNAMAK"

Fenerbahçe teknik direktörünü uzun zamandır tanıyorum. Oyun mantalitesini bildiğim biri. Maçları da analiz ettik. Eksiklerini biliyoruz. Antrenmanlarda bunun üstüne çalıştık. Eksik oyuncuları var ama oyunları aynı olacaktır. Dersimize iyi çalıştık Pazar günü bunu sahaya yansıtacağız. Galibiyeti bize getirecek kilit nokta sezon başından beri oynadığımızı oynamak, deplasmanda Fenerbahçe ile oynuyoruz diye sistem ve mantalite değiştirmemek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler