Trabzonspor'dan Avni Aker'e mağlubiyetle veda

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, Avni Aker'e veda maçında Antalyaspor karşılaştı. Mücadeleyi konuk ekip 1-0 kazandı.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 12:23
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 11’inci haftasında Trabzonspor, sahasında Antalyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Antalyaspor’un galibiyet golünü 8’inci dakikada Chico kaydetti.

İLK DAKİKADA SAKATLIK

Trabzonspor-Antalyaspor mücadelesinin henüz ilk dakikasında hava topu mücadelesinde Mustafa Akbaş ile Celustka kafa kafaya çarpıştı. Hakemin oyunu durdurmasının ardından Celustka’nın kafası sargıya alınırken, Mustafa Akbaş’a yaklaşık 5 dakika tedavi uygulandı ve iki oyuncuda yeniden maça döndüler.

MEHMET VE OKAY GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA CEZALI

Trabzonspor 3 sarı kartı bulunan ve ceza sınırında yer alan Mehmet Ekci ile Okay Yokuşlu, Antalyaspor karşısında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü. Ekici ve Okay gelecek hafta oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

TARİHİ MAÇTA TARİHİ İLK

Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor, 1951 yılında yapılan Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda Trabzonspor’u ilk kez yendi. Kırmızı-beyazlılar daha önce oynanan 27 maçta galibiyet yüzü görmezken, 21 yenilgi ve 6 beraberlik elde etmişti.

Antalyaspor, Süper Lig’in 11. haftasının kapanış maçında Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda oynanan maçta rakibini 1-0 mağlup etti. Bu galibiyet kırmızı-beyazlıların Trabzon Avni Aker Stadyumu’ndaki ilk galibiyetinin yanı sıra Hüseyin Avni Aker’de oynanan son maç oldu.

"Antalyaspor, Trabzon’u deplasmanda yendi ancak maç Ankara’da oynandı"

İki takım 1968-1969 yılında ilk kez o zamanki ismiyle Trabzon Şehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu mücadeleyi Trabzonspor 1-0 kazandı. O tarihten sonra Trabzon’da oynanan hiçbir maçta Antalyaspor galip gelemedi. Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, 1998-1999 yılında Süper Lig’de oynanan maçta deplasmanda Trabzonspor’u Fazlı Ulusal’ın (2) ve Kamil Çakır’ın golleriyle 3-2 mağlup etti.
Ancak bu maç bordo-mavililerin, ligde oynadığı Galatasaray maçında aldığı 2 maçlık saha kapatma cezasından dolayı Ankara’da oynandı. Kırmızı-beyazlılar ligin 11. haftasında oynadıkları ve Chico’nun attığı golle 1-0 yendikleri maçla Trabzonspor’a karşı 17 sene sonra deplasmanda galip gelmeyi başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler