E-bilet uygulamasına iki dava birden

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği (Taraf-Der) Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak HMK 113. Maddeye istinaden yürütmeyi durdurma istedi. Bir dava da Danıştay'a açan Taraf-Der, 6222 sayılı yasanın yönetmeliğinin kısmi iptalini talep etti.

Yayınlanma: 24.04.2014 - 13:59
Abone Ol google-news

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği (Taraf-Der) Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak HMK 113. Maddeye istinaden, PassoLig uygulamasının öncelikle ihtiyati tedbir kararı konularak uygulamasının durdurulması talebi ile dava açtı. soL'dan Cenk Alaçam'ın haberine göre, yine Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, Danıştay'a bir dilekçe vererek 6222 yönetmeliğinin iptal edilmesini istedi.

Tedbir amaçlı açılan davada HMK 113. Maddeye istinaden, PassoLig uygulamasının öncelikle ihtiyati tedbir kararı konularak uygulamasının durdurulması; Anayasa’ya, AİHS'ne, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve sair ilgili mevzuata aykırı olan uygulamanın taraftarların hak ve özgürlükleri gözetilerek PassoLig uygulamasından kaynaklı ihlal edilen haklarının tespitini, hukuka aykırılıkların giderilmesini ve taraftarların gelecekteki haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi talep edildi.

GSB'ye de dava açıldı

Taraftar Derneği, Danıştay'a verdiği dilekçede, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 22.12.2012 tarihinde 28505 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliği’nin 11/b-1,2,3, ve 21/3-a,c,ç maddelerinin iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması talep etti.

Dilekçede, "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 11/b-1,2,3 maddesi ile, yine Yönetmeliğin 21/3- a,c,ç maddesinin, açıkça hukuka , TC Anayasası’na, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, AB Direktifleri’ne, Türk Medeni Kanunu’na, Türk Ceza Kanunu ve dayanak kanun olan 6222 Sayılı Kanun’a aykırı olmasından dolayı İPTALİ gerekmektedir" dendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler