Ünal Aysal'dan adaylık açıklaması!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, sarı - kırmızılı takımın gündemine ilişkin özel ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkanlık hakkında açıklamalar yapan Aysal, Fatih Terim ile olan olayına da değindi.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 19:49
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili olarak NTV Spor'a açıklamalar yaptı. Ünal Aysal'ın açıklamaları şöyle:

RİEKERİNK KONUSU...

  • "Dursun Başkan ve yönetimi ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ellerinden gelen bu. Bunu da kabul etmek lazım. Oyuncularımıza gelince, bence oyuncularımızın hepsi Türkiye'deki en kaliteli ve en iyi oyuncular. Önemli olan mutfaktaki malzemenin iyi olması ama, bu malzemeden en iyi yemeği yapabilmek. Aşçı önemli. Aşçı da teknik direktördür. Teknik direktörü eleştirmek için söylemiyorum ama belki bir müddet daha çok başarılı ve iyi tanınmış yabancı bir teknik direktörün yanında Galatasaray'da çalışmış olsaydı belki ileride genç olduğu için Galatasaray'a çok daha iyi hizmetler verebilirdi. Ama bu yönetimin takdiri. Herhangi bir eleştiri yapma düşüncesinde değilim."

DURSUN ÖZBEK AÇIKLAMASI

  • "Dursun Başkan ve yönetimi ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ellerinden gelen bu. Bunu da kabul etmek lazım. Oyuncularımıza gelince, bence oyuncularımızın hepsi Türkiye'deki en kaliteli ve en iyi oyuncular. Önemli olan mutfaktaki malzemenin iyi olması ama, bu malzemeden en iyi yemeği yapabilmek. Aşçı önemli. Aşçı da teknik direktördür. Teknik direktörü eleştirmek için söylemiyorum ama belki bir müddet daha çok başarılı ve iyi tanınmış yabancı bir teknik direktörün yanında G.Saray'da çalışmış olsaydı belki ileride genç olduğu için G.Saray'a çok daha iyi hizmetler verebilirdi. Ama bu yönetimin takdiri."


BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

  • "2011'de seçim, Galatasaray Başkanlığı aynı şekilde. Ben bir gönül adamıyım. Benim ne yapacağım yarın öbür gün belli olmaz. 2011'de Galatasaray'ın çok ciddi sıkıntıları vardı. 108 milyon Dolar borç alacak farkından 328 milyon dolar. 210 milyon dolar 3 sene içinde borç-alacak farkı artmıştı. Galatasaray'ın üst üste 3 senede aldığı neticeler çok kötüydü. O zaman Galatasaray'ın ileri gelenleri bir şeyler yapabileceksen yap dediler. Ben de elimden geleni yaptım. Fena da geçmedi 3.5 senemiz. Şu an mevcut bir yönetim var. Arkadaşlarımızın başarılı olmasını dilemekten başka şu anda yapacak bir şeyimiz yok. Ama 2018'de ne olur, o günkü şartlar nedir? Yine böyle bir ihtiyaç olur mu, olmaz mı? bilemeyiz."


FATİH TERİM KONUSU

  • "Fatih Hoca'nın ayrılışı herkes için sürpriz oldu. O günün şartlarında aniden ortaya çıkan, özellikle Türk insanına mahsus bir reaksiyon - aksiyon ve iletişim sorunu olarak ortaya çıkmıştı. Bunu hiçbirimiz beklemiyorduk. Ondan sonra ilk hamle yeni bir teknik direktör bulma hamlesiydi. İlk müracaatımız Mustafa Denizli'ydi. Mustafa Hoca, o gün için tedbirli davrandı. "Juventus maçı sonrası böyle bir kararı düşünelim" dedi. Juventus maçına antrenörsüz çıkacak durumumuz yoktu. Onun için Mancini'yi davet ettim. "3 gün sonra böyle bir maçımız var, çıkar mısın?" diye sordum. "Bu masada anlaşırsak, yarın antrenmana çıkarım" dedi. Doğrusunu isterseniz bu beni çok etkiledi. Çıktı, o maçta 2-2 beraberlik elde ettik. O bize bir sonraki turun kapısını açtı."

YÖNETİMİN RİVA VE FLORYA KARARLARI...

  • "Riva ve özellikle Florya, ikisi Galatasaray'ın asetleri. Bunun içinde seyircisi, stat gelirleri var; ama temel garantiler bunlar. Galatasaray'ın borç yapısı bunun üstüne kurulmuştur. Bir arazi satışı, bir aset satışı bu borçları ödemek pratik olarak mümkün değil. Ama, bunun başarılı olması, bu asetleri bugün satıp 330 milyon Dolar'lık borç-alacak farkını kapatmanız mümkün değil. Galatasaray'ın elindeki en büyük varlıkları çok daha iyi şekilde değerlendirebilecekleri formülleri arasınlar. Bu formüller var. Yok değil; ama araziyi sat kurtul ve bugünkü borçları kısmen öde veya günü kurtar, gerçekten Galatasaray'ın istikbalini tehlikeye sokacak bir davranış olur. Yönetimin de bunu bu şekilde düşündüğüne inanmak istiyorum."

ŞAMPİYONLUK DEĞERLENDİRMESİ...

  • "Eski bir Galatasaray başkanı olarak soruyorsanız 4 takımın da eşit şansı olduğuna inanıyorum. Oyuncular yönünden ama teknik direktörler yönünden baktığınızda bazı kulüplerimiz biraz daha avantajlı. Gönlümden geçen Galatasaray'ın şampiyon olması. Ama bu konuda şu anda bir şey söylemek mümkün değil. 2013-14 sezonunda yüzde yüz şampiyon olabileceğimiz bir sezonda Muslera ve Sneijder'i yanılmıyorsam Orduspor maçında 2'sini birden kaybettik. 2-2.5 ay oynamadılar ve 12 puan kaybettik. Allah korusun bu takımlarımızdan hiçbirinde bu tip sorunlar yaşanmasa, son derece çekişmeli bir lig seyredeceğiz."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler