Tarihi maçta kazanan Beşiktaş!

Vodafone Arena'daki terör saldırısında yaşamını yitirinler için tüm takım taraftarlarının kol kola geldiği mücadelede Beşiktaş, Kayserispor'u Kerim'in attığı golle 2-1 mağlup etti.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 22:20
Abone Ol google-news











Ziraat Türkiye Kupası D Grubu mücadelesinde Beşiktaş, Kayserispor'u konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Cumartesi akşamı Bursaspor maçının ardından, Vodafone Arena'da görev yapan polislere yönelik terör saldırısında iki çalışanını kaybeden Beşiktaş, hafta boyunca bu maç için her renkten taraftarı stadına davet etmişti.

Taraftarlar bu çağrıya karşılık verdiler ve farklı takımların destekçileri tribündeki yerlerini aldılar.

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş'ın mutlak bir oyun üstünlüğü vardı fakat Kara Kartal bu üstünlüğü net gol şanslarına çevirmekte zorlandı. Kerim Frei Ricardo Quaresma'nın denemeleri dışında önemli bir gol fırsatı ortaya çıkmadı. Kayserispor ise hızlı hücumlarda istediklerini gerçekleştiremedi.

İkinci yarıda baskısını artıran Beşiktaş, aradığı golü sahanın çalışkan ismi Kerim ile buldu. 77. dakikada ceza sahası dışında yayın biraz gerisinde topla buluşan Kerim Frei, düzgün bir vuruşla topu köşeye yollarayarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Kayserispor bu gole yanıt verdi. 83'te Gökhan İnler'in çıkarken yaptığı top kaybı sonucu topla buluşan Furkan, topu yayın arkasına kadar sürdü. O bölgeden şutunu çıkaran Furkan, topu köşeye yollayıp maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

Fakat konuk ekibin sevinci uzun sürmedi. 85'te ceza sahası içinde topu çok iyi kontrol edip sağına çeken Aboubakar klas bir şutla Beşiktaş'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından Aboubakar ile bir kez direğe takılan Beşiktaş kalan dakikalarda hata yapmadı ve maçı 2-1 kazandı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Kayserispor ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler