Orman: 'Bu kadar şerefsizcesini beklemiyordum'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 27.04.2014 - 15:14
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Bu sezon başımıza gelebilecek her şey geldi. Oyuncularımızla, olaylarla, hakemlerle alakalı her şey geldi başımıza. Normalde Beşiktaş'ta oyuncu polemikleri bu kadar olmaz. Kendi evimizde oynasaydık bu sene şampiyon olurduk" dedi.

Sivas'taki tarihi Osmanağa Konağı'nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Orman, İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena'nın inşaatına değindi. Vodafone Arena'nın çatısının diğer statlardan farklı olacağını belirten Orman, "Çok pahalı sistem ama açıkçası dünyanın en güzel stadı olsun istiyoruz. Pahalı olsun ama düzgün bir iş olsun istiyoruz" diye konuştu.

Altyapının idman sahasını değiştirdiklerini dile getiren Orman, Ümraniye'ye sentetik saha yapacaklarını, yarışmacı takımların hepsinin gelecek sezondan itibaren Ümraniye'de çalışacağını belirtti.

- "Bu sezon başımıza gelebilecek her şey geldi"

"Takımın gidişatından memnun musunuz?" şeklindeki soru üzerine Orman, şunları söyledi:

"6 maç sahamız kapatıldı, seyircisiz, gelirsiz oynuyoruz. Bu sene daha fazla gelir bekliyorduk. Bütün sezon tribün hasılat geliri 13 milyon TL. Başlarken 30 milyondu, rakiplerimiz 120-130 ile oynuyor. Aradaki farkı görmeniz açısından söylüyorum. Spor insanlarla güzel bir şey. Stadın içerisinde insan olduğu zaman manası var. İnsan orayı güzelleştiriyor. Seyircisiz sporun bir seyir zevki yok. Seyirci bunun en önemli parçası, en önemli şovu. Bu sezon başımıza gelebilecek her şey geldi. Oyuncularımızla, olaylarla, hakemlerle alakalı her şey geldi başımıza. Normalde Beşiktaş'ta oyuncu polemikleri bu kadar olmaz. Kendi evimizde oynasaydık bu sene şampiyon olurduk. Atlamamak gereken bir şey var ki yeni bir yönetim geldi. Başkan, ikinci başkan aynı kişiler ama yanımıza birçok yeni arkadaş geldi. Önder Özen, ilk defa futbol direktörlüğü yapıyor, Beşiktaş'ta ilk defa çalışıyor. Slaven Bilic, ilk defa Türkiye'de çalışıyor ve bana göre ilk defa büyük bir takım çalıştırıyor. Geldiğimiz noktada, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım açısından bakılırsa, önümüzdeki sezon kendi stadımızda bu işe başlarsak beni ve Ahmet abiyi (Ahmet Nur Çebi) tatmin edecek bir şeydir. Tabii ki hedefimiz şampiyonluktur. İlk geldiğimiz sene 4'üncü, geçen sene 3'üncü, bu sene 2'nci, seneye de inşallah şampiyonluk..."



- "Saçlarımız beyazladı"

Beşiktaş'ın bu sezon en önemli hedefinin, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak olduğunu ifade eden Orman, "2 senedir Beşiktaş başkanlığı yapıyorum. Tromsö maçından başka yurt dışına gidemedik. Ben de coşkular yaşayalım, maçlar oynayalım istiyorum. Saçlarımız beyazladı, geldiğimizdeki halimize bakın, şimdiki halimize bakın. Biz de ayaklarımızı uzatalım, güzel stadımızda maçlarımızı izleyelim istiyoruz" diye konuştu.

Kimsenin hayalinde olmayan bir stadı gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Orman, kulüp yönetiminde "çift başlılık" olduğu iddialarını yalanlayarak, şunları kaydetti:

"Bu stat (Vodafone Arena) gözükmeye başladığı sürece benle, bizle alakalı dedikodular, yalanlar çok çıkacaktır. Bunlara hazırlıklı olmak lazım ama bu kadar şerefsizcesini beklemiyordum. Bu kadar adi ve şerefsizce yalanları beklemiyordum ama olacak. Stat yükseldikçe, yükseldikçe daha da çıkacak. Bundan kaçış yok. Bunu yapmakla tarihe geçeceğiz. Bu kıskanılan bir şey haline geldi. Maalesef, Beşiktaş'ta mali deformasyon olurken, camia olarak ahlaki deformasyonlar da yaşadık. Fenerbahçe veya Galatasaray camiasında bizde konuşulanların binde birini duyuyor musunuz, böyle ahlaksızca bel altı konuşmalar var mı, böyle bir şeyler var mı? Yalan yanlış, aslı astarı olmayan, üç kuruşluk, ciğeri iki kuruş etmeyen adamların çıkardığı yalanlar gündemlere geliyor."

Kulüpte ahlaki deformasyon olduğunu dile getiren Orman, "Paralel bir yapı mı oluştu?" şeklindeki soru üzerine, "Paralel yapı değil" ifadesini kullandı.

Kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi ile her konuyu istişare ettiğini belirten Fikret Orman, "Beşiktaş'ta yaptığımız hamleleri yıkmanın en iyi yolu, içten yıkma olur. Beşiktaş'ı 140 milyon TL ciroyla aldık, Allah nasip kısmet ederse önümüzdeki yıl 350-400 milyon TL ciroya gelmiş bir Beşiktaş olacak, bunları önemli adımlar. Beşiktaş, kayyuma mı gidecek, o mu olacak, bu mu olacak derken şimdi dünya yıldızı getir, stad böyle olsun, bunlar gayet normal mevzuymuş gibi konuşuluyor fakat bundan bir sene önce Beşiktaş koltuğunda otururken kapının önündeki koltuğu almaya gelen onlarca, yüzlerce haciz davası vardı" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yaptıkları çağrıya değinerek, "Açıklamayı hata olarak kabul etmiyorum. Algılamayı doğru veremedik. Esas niyetimiz; spor, seyirciyle güzel mesajını vermek" dedi.

Sivas'taki tarihi Osmanağa Konağı'nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Orman, kulüp yönetiminde "çift başlılık" iddialarını yalanlayarak, "Ahmet Nur Çebi hakkında yapılan dedikodular mesela, 'Başkanlığa gidiyor, başkanın ayağını kaydıracak', bir milyon tane yalan üzerine şeyler. Biz, Ahmet Nur Çebi ile 'Ya ne diyorsun kardeşim' dediğimiz bir konuşma olmamıştır" diye konuştu.

Çebi ile aynı fikirde olmadıkları konular da olduğunu dile getiren Orman, aynı şeyleri düşünmeleri durumunda istişare etmelerine gerek olmadığını belirtti.

Şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor ile yapacağı maçtaki seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi veya değişik bir formül bulunması yönünde TFF'ye yaptıkları çağrıya değinen Orman, şunları söyledi:

"Açıklamayı hata olarak kabul etmiyorum. Algılamayı doğru veremedik. Esas niyetimiz; spor, seyirciyle güzel mesajını vermek. Ben 8 senede 2 sene taraftarsız oynamışım. 8 sene loca alan adama, 2 sene maç izlettirememişim. Bu işten en büyük muzdarip olan benim. Ben bundan önceki zihniyetin devamı değilim. Kendime örnek aldığım zihniyet, Şeref bey, Baba Hakkı, Süleyman abi" şeklinde konuştu.

Orman, cezaların hepsinin ertelenmesi yönünde taleplerinin olmadığını vurgulayarak, "Oyuncunun cezasını erteliyor musun? Bu Galatasaray olsa da aynı. Fatih Terim'in cezası ertelenirken, 'niye erteleniyor?' dedik mi, demedik" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın ilklerin kulübü olmakla her zaman övündüğünü dile getiren Orman, bu tür konularda da ilk adımı attıklarını belirterek, bu adımların cesaret istediğini söyledi.

Orman, tepkilerin olmasını normal karşıladıklarını, statükoyla hareket etmeyeceklerini aktardı.

Futboldan herkesin uzaklaştığına ve televizyon kanallarında daha az spor programı yer aldığına dikkati çeken Orman, oysa futbolun herkesin seyredeceği keyifli bir oyun olduğunu vurguladı.

- "Ben bu şike sürecini üstlenmedim"

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın zihniyetini temsil ettiklerini belirten Orman, "Bunu beğenmeyenler olabilir. Süleyman abiyi de beğenmeyenler vardı. 'Ahmet Dursun gelsin, Seba gitsin' diye şarkıları ben söylemedim. Onu da beğenmeyenler olabiliyordu, beni de beğenmeyen olabilir" dedi.

Bazı çevrelerden "Fenerbahçe'den bize ne? Serdar Adalı'ya niye bu kadar sahip çıkmadınız?" şeklinde eleştiriler yöneltildiğinin hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Serdar Adalı'ya sahip çıkmadık mı? Allah çarpar. Kulüp başkanı olarak beraber gittik, savunmayı beraber yaptık. Serdar Adalı hakkında olumsuz bir laf ettiğimi duydunuz mu? Ben bu şike sürecini üstlenmedim. Niye üstleneyim? Biz bu işte konu mankeni olduk, yanından bizi ilave ettiler" diye konuştu.

- "Üzüntü duyuyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezaevine girecek olmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Orman, "Onun içeri girmesinden dolayı üzüntü duyuyorum. Ben hakim değilim, insani olarak söylüyorum, üzüntü duyuyorum" dedi.

Orman, görev süresince en çok rahatsızlık duyduğu şeyin yalanlar olduğunu belirtti.

-Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de Beşiktaş taraftarının yapısının çok farklı olduğunu söyledi. Beşiktaş taraftarında, adalet ve vicdan duygularının ön planda olduğunu belirten Çebi, camia olarak haksızlığa karşı hep dik durduklarını dile getirdi.

Fenerbahçe ile ilgili TFF'ye yaptıkları çağrıya değinen Çebi, şunları söyledi:

"Biz cami olarak kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyin başkasına yapılmasını istemeyiz. Burada verilmek istenen mesaj, bu cezaların kulüplere ve taraftara haksız yere uygulandığıdır. Bunlara karşı tepki olarak yapılan bir açıklamadır. Fenerbahçe bir örnek olarak koyulmuştur ama bu örnek eksik kalmıştır. Biz bunu genel anlamda ifade etmeliydik, amacımız aslında buydu, ifade de bir eksiklik olmuştur. Fenerbahçe bir örnektir, tek başına eksik kalmış bir örnektir. Bu, Galatasaray, Bursaspor ve diğer tüm futbol takımları ve taraftarları için yapılmış bir açıklamadır. Benim taraftarım da bu tarz bir açıklamadan rahatsızlık duymaz. Biz haksızlıklara karşı hep dik durmuşuz. Bizim taraftarımız toplumsal olaylarda hassasiyet göstermiştir. Her konuda rakip taraftarla hareket ettiği zamanlar olmuştur."

"Açıklama haddini aştı mı?" şeklindeki soru üzerine Çebi, "Açıklama, eksik kalmıştır. Galatasaray, Bursaspor ve diğer futbol kulüpleri de eklenebilirdi. Kusur yok, eksiklik var ama eksiklik kusursa kusur kabul edebilirsiniz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler