Bilic: 'Artık maç maç bakacağız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 27.04.2014 - 22:43
Abone Ol google-news

Sivasspor'un 3-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan  Slaven Bilic, Sivasspor'u galibiyetten dolayı tebrik etti.

Maçın genelinde oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu belirten Bilic, şu açıklamalarda bulundu:

"Oyunun başlamasıyla topu kontrolümüze aldık ve rakip kaleye sürekli yakın oynadık. Rakip nerdeyse topu görmedi, sadece bir kaç kez kontra pozisyonunda tehlikeler yarattılar. Yeterince iyi ortalar yapamadık. Ceza sahasına yeteri kadar iyi bir şekilde giremedik. Yeteri kadar şut atamadık. Şut atmak için hep en mükemmel pozisyonu aradık. Bu da işimizi zorlaştırdı. Bu kadar ofansif oynadığınız bir bölümde son pasları iyi yapamazsanız rakip cezayı keser. İlk golde de rakip cezamızı kesti. İkinci gol gerçekten çok şanssız bir goldü, şaka gibi bir goldü. "

"YENİLMEMİZİN ASIL NEDENİ..."

"Yenilmemizin asıl sebebi sahanın son bölümünde, rakip kaleye yakın bölümde yeterli işleri gerçekleştiremememiz. Maçın hemen başında 2 çok önemli fırsat yakaladık. Atiba ve Almeida ile. Topa sahip olmada üstün olan bizdik. Oyun sürekli rakip yarı alanda son 20 metrelik bölümde oynandı. Ama attığımız şut sayısı yetersizdi, ortalar oldukça kötüydü, oldukça zayıftı. Bazen de topla kaleye girmeye çalıştık. Son 25 ile ilk 65 arasında büyük bir fark yok. Maçın tamamında topa sahip olan ve üstün olan taraf bizdik. Kaldı ki 1 puanla yetinecek durumda da değildik. Sürekli golü aradık. Maç boyunca da gole yakın olan taraf biz göründük. Son 25 dakikada çok farklı bir durumun çıktığını düşünmüyorum.",



"MAÇ MAÇ BAKACAĞIZ..."

Galatasaray ile 2'incilik mücadelesi hakkındaki soruyu yanıtlayan Bilic, "Her şey olabilir. Biz 6 maç veya 3 maç diye düşünmemeliyiz.Buna Maç maç bakmamız gerekiyor ve her maçı kazanmaya çalışmamız gerekiyor. İkincilik için devam eden yarış halen çok açık ve halen çok büyük bir şansımız var. İnanıyorum ki kalan 3 maçı da kazanırsak ligi ikinci bitirebilmek için çok büyük bir şansımız olacak." dedi.

Oyuncuların ellerinden geleni yaptığını belirten Bilic, "Bu akşam oyuncular çok istediler ve her şeylerini verdiler. Bu konuda yeteri kadar kararlılardı. Eksik olan şuydu. Sahanın son 3'te birlik bölümünde yeterli kaliteyi ortaya koyamadık. Ceza sahası çevresinde yeteri kadar şut atmadık ve oyuncularımız topla buluştuklarında 'ben şut atacağım, bitirici işleri ben yapacağım, yaratıcılığı ben koyacağım' konusunda yeteri kadar sorumluluk almadılar. Bu eksik kaldı. Bunun haricinde maçı kazanma ve maçı isteme konusunda yeteri kadar kararlı ve isteklilerdi." diye konuştu. (Sporx)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler