Uslu: 'Adil yargılama istiyoruz'

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'de elde ettikleri şampiyonluğun, kamu vicdanına seslenmeleri gerektirdiğini ifade ederek, şike davasıyla ilgili "adil yargılanma" taleplerini yineledi.

Yayınlanma: 27.04.2014 - 23:37
Abone Ol google-news

Çaykur Rizespor mücadelesinin ardından basın mensuplarına açıklaması yapan Uslu, "Türkiye futboluna hayırlı olsun. Gecikmiş bir şampiyonluk. Fenerbahçe'nin 3 yıldır neler yaşadığını, neler çektiğini biliyorsunuz. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Türkiye ligini domine etti. Son iki sezonun anlamı daha çok büyük" dedi.

Şike davasında başkan Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyelerinin kamu vicdanını ağrıtacak şekilde hapis yattığını anlatan Uslu, şunları kaydetti:

"Bütün bunlara rağmen tabiri caizse hiç kül olmadan, hep dimdik ayakta olarak böyle bir şampiyonluk geldi. Bu şampiyonluk kamu vicdanına seslenmemizi gerektiriyor. Açık ve net olarak şunu söylüyorum. Yeniden ve adaletli bir şekilde yargılanmalarını yaklaşık 3,5 aydır tekrar ediyoruz. Ben ülkenin Anayasa Mahkemesi dahil bütün yetkililerine, hukuki olarak yüzde 100 haklı olduğumuz bir konuda, sonunda suçlular veya değiller, tamamen bağımsız bir yargılama yapılması talebimizi bu şampiyonluk gününde yineliyorum. Bu hakkı bize yılmadan ayakta duran ve bütün bu gücü bize veren kongre üyelerimiz ve taraftarlarımız için Türkiye'ye onlar adına da sesleniyorum."

Bugün bir bayram yaşandığını kaydeden Uslu, Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı "Şampiyon olursak Türkiye'nin yüzde 65'i sevinir" açıklamasını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu benim söylediğim gerçekleşirse de herhalde yüzde 85, vicdanı olan herkes sevinir. Bu şampiyonluğu Türkiye'nin yüzde 65-70'ine armağan ediyorum. Bütün taraftarlarımızla beraber onlar da eğlensinler. Bu çok anlamlıdır. Net olarak bir şey daha söyleyeceğim. Fenerbahçe taraftarının, kongre üyelerinin sergilediği duruş ve tavır gerçekten hakiki bir halk harekatıdır. Bu sevgi ve barışı aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Yetkililere tekrar sesleniyorum. Bizler 3,5 aydır bu haklı talebimizi yeniliyoruz. Sayın başkan içeriye girdiği günden beri 'Bu bir şike davası değildir' diyor. Şampiyonluktan daha öte, onurlu mücadelemiz için, gurur için mücadele ettik. Herkese armağan olsun."

Fenerbahçe'nin son 6-7 yıldır her branşta şampiyonluğa oynadığını kaydeden Uslu, "Bunlar boşuna olmuyor. Bunlar bir emek, bunlar bir inançla oluyor. Bunları yapabilmek için de kadrolar ve başkan gerekiyor. Eğer Türkiye bunları fazla görüyorsa, bunu bizlere fazla görenleri de kendi başlarına bırakıyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü'nün kutlaması ve Beşiktaş'ın açıklamasının anımsatılması üzerine Uslu, "Eğer tebrik ettilerse, kim tebrik ediyorsa cevaplarını veririz" ifadesini kullandı.

Adil yargılanma talebi için meclisle yeniden görüşme yapıp yapmayacakları sorusu üzerine de Fenerbahçeli yönetici, şunları kaydetti:

"Biz yapabileceğimiz her şeyi yaptık artık oradan bekliyoruz. Bütün müracaatlar ellerinde. İnşallah gereğini yaparlar. Bu sporda dünyanın hiçbir yerinde olan bir şey değil. Bunun neden olduğunu artık başta Sayın Başbakan olmak üzere, tabii ki yalnız bu konuyla ilgili söylemedi ama, neler olduğunu açık ve net olarak ifade etti. Ben de onun için dedim ki 'Bu mahkemelerde yargılanan son yıllarda, son 3 yılda kim varsa bundan yararlanıp yeniden yargılanması lazım.' Biz herhangi bir şekilde af da istemiyoruz. Bütün Fenerbahçelilere ve şu anda Fenerbahçe'ye kalbinden, taraftar olmasa bile sevinen bütün Türkiye vatandaşlarına da buradan derin saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."

Bu arada, Fenerbahçeli futbolcuların elde ettikleri şampiyonluğun ardından bu gece bir arada yemek yedikten sonra bir eğlence mekanına gidecekleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler