Rıdvan Dilmen'den 3 büyükler için flaş açıklamalar!

Spor yorumcusu ve yazarı Rıdvan Dilmen, 3 büyüklerin transferlerini ve transfer hedeflerini değerlendirdi.

Yayınlanma: 04.01.2017 - 10:33
Abone Ol google-news

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Dilmen'in çarpıcı tespit ve sözleri:


ANTALYASPOR KERİM VE NECİP'İ İSTEDİ

"Başakşehir Kerim Frei'ı istiyordu, ama olmadı galiba. Antalya Eto'o'ya karşılık Kerim Frei'ı ve Necip'i istedi, Kerim'i Beşiktaş vermek istemedi, Necip de gitmek istedi.

QUARESMA KENDİSİNDE SORUN ARAMALI

Quaresma kendisini test etmeli. Topa vurabilen bir oyuncudan bahsediyoruz. Solak kadar, sağ dışını iyi kullanan bir oyuncu. Gol adeti sıfırsa, bunu Oğuzhan'a yüklemek mümkün değil. Quaresma kaleye çok uzak oynuyor. Quaresma böyle oynamak istiyor. Diğer oyuncuyu suçlaması doğru değil. Bence Quaresma çok yetenekli oyuncu, ancak Beşiktaş gibi bir hücumda ilk yarıda gol atmıyorsa, kendisinde sorun arasın.

ETO'O GELİRSE ŞAMPİYONLUK ŞANSI ARTAR

Eto'o Beşiktaş'a gelirse, şampiyonluk şansını %15 daha arttırır. Trabzonspor da istiyor. Kariyerini Beşiktaş ile bitirmek ister. Rıza hoca kafası başka yerde olan oyuncuyla çalışır mı, açıkçası bilmiyorum. Bu ortamda gider.

YASİN NE YAPTI?

Mevcut kontratı varsa bir oyuncunun, diyelim ki 1 yıl daha kontratı var, ama herhalde kontratını uzatarak parasını arttırmak istiyordur herhalde. Oyuncuyu taraftarın önüne atmamak lazım. Yasin 1 hafta kadro dışı kaldı. Bir oyuncuyu itibarsızlaştırmak kolaydır. Yasin'in yaptığı nedir? Ahlaksızlık yapmamıştır. Takımın en çok gol atan oyuncusudur. Milli Takım oyuncusudur. Şampiyonluğa oynuyorsunuz, bir oyuncu ahlaksızlık, saygısızlık yapmıyorsa, Yasin'in kadro dışı kalmasına anlam veremiyorum. "Yasin Galatasaray'dan büyük değildir" Kim diyor ki, büyük diye? Daha geçen gün hat-trick yapan bir oyuncu kadro dışı diye görüyorsam, burada tuhaflığı kulüpte ararım. Satacaklarsa, bunun hesabını yapıyorlarsa, takasta kullanacaklarsa, bunu bilmiyorum. Ya satacaklar, ya da kadroya alacaklar, öyle olacak.

PODOLSKİ'NİN OYNAMA GARANTİSİ YOK

Şampiyonluk yarışında olan bir takımın kadro boşaltması yanlış. Çok uçuk bir rakam verirler Podolski'ye, eyvallah. Oyuncuların da işine geliyor Çin, orada da 3+1 yabancı sınırı var. ama. Çinliler 40 milyon euro ödeyerek hallediyor 3+1'i. Podolski'ye de 10 milyon euro verseler eyvallah der Galatasaray. Podolski oynamıyor, kadroda yok. Oynama garantisi var mı, bilmiyoruz.

BRUMA'NIN BİR PİYASASI VAR

Bruma'nın bir piyasası var. 3 büyüklerde kime 10 kağıt versen, hemen verirler. Bruma da dahil buna. Bruma'da bir gelecek görüyor Galatasaray. Bruma da böyle yakalamışken, 1'e 2'ye falan kalmaz. Çünkü emsalleri yüksek alıyor. Sneijder falan 5 milyon euro alırken, Bruma da ister.

G.SARAY AHMET ÇALIK'A 4 MİLYON VEREMEZ

Gençlerbirliği'nde 22 yaşında takım kaptanı olmuş bir oyuncudan bahsediyoruz. Orada kaptan olunca, büyük takıma gelince liderlik havasında gelir. 24 oyuncunun kaptanından bahsediyoruz. Bu önemli bir tecrübe onun için. Gelir banko oynar demiyorum. Bonservis bedeli Galatasaray'ın 4 milyon euro falan verebileceğine inanmıyorum. Hop diyecek UEFA.

BEN G.SARAY'IN YERİNDE OLSAM SANTRAFOR ALIRIM

Gördüğüm kadarıyla Bruma tarzı bir oyuncu. Neler olduğunu bilmiyorum. Galatasaray'ın ihtiyacı var mı, var. Yasin problemliyse, Sinan'dan da verim alamadı. Ama Galatasaray'ın yerinde olsam santrafor alırım. Leblebi gibi gol atacak hareketli bir santrafor alırım.

F.BAHÇE ZORYA'DAN ALMAK ZORUNDA KALDI

Takımlar oyuncu almak için oyuncu göndermek zorunda UEFA kriterleri nedeniyle. Çilekler, böcekler, şunlar bunlar kalmadı artık. UEFA 5 milyon boşaltmadan alamazsın diyor. O yüzden de kiralık... Fenerbahçe Zorya'dan almak zorunda kaldı. Hatırlarsak, Fenerbahçe 10 milyon euroya Mehmet Topuz'u, Galatasaray ise Ayhan Akman'ı aldı.

F.BAHÇE'NİN SKOR DEĞİŞTİRECEK OYUNCUYA İHTİYACI VAR

Karavayev'i seyrettim, ama biraz daha seyredeceğim. Bazı antrenörlerin farklı yapıları vardır. Aykut Kocaman daha fazla pas ve topa sahip olmak isteyen bir hocadır. Bu hoca, öndeki oyuncularım 100 metreci olsun istiyor. Bu oyuncu da hızlı bir oyuncu, kanata yakın bir oyuncu. Fenerbahçe zaten 7 kişi defans yapıyor. Öndeki oyuncuları da defansif anlamda zayıf olsun. Fenerbahçe'nin dar alanda iş yapacak, tabela değiştirecek oyuncuya ihtiyacı var. Lens'in 2-3 tane uçtuğu maç var. Fenerbahçe öndekiler ve arkadakiler olarak ayrılmış durumda. Arkadakiler iyi oynuyor. Öndeki oyuncular formsuz olursa, Fenerbahçe Antalya'da olduğu gibi maç kazanamıyor.

ÇİNLİLER ADVOCAAT'A TALİP

Bir gün de Çin'de program yapalım. Menajerler Çin'i kullanıyor herhalde. Çin'de de doğu muamelesi yapmamak lazım, 65 bin seyirciye oynayan kulüpler bunlar. Advocaat'a Çinliler mi talipmiş? Bonservis durumu yok ki Advocaat'ın. Antalya'da takımın başında şimdi. Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum.

MEHMET EKİCİ F.BAHÇE'DE İŞ YAPAR

Fenerbahçe Fernandao'yu vermez. Aatif Fenerbahçe'de olmasa da olur. Trabzon'un Aatif'a ihtiyacı var. Mehmet Ekici Fenerbahçe'de iş yapar mı, yapar. Faulleri ve frikiği müthiş atan bir oyuncu, Fenerbahçe'nin en büyük ihtiyacı. Tam aranan oyuncu değil. Benim geçiş oyuncum Emre Belözoğlu'dur tartışmasız. Mehmet Ekici uçar mı, hayır. Beşiktaş'ın ihtiyacı yok. İstiyorsa, boşuna istiyor. Eksiği yok fazlası var. Tolgay, Oğuzhan, Talisca... O kadar bol oyuncu var ki orada. Ben Ekici'nin yerinde olsam, Beşiktaş'a falan gitmem. Oynayabileceğim takımlara bakarım. Bir stoper olsam, Fenerbahçe beni istese gitmem. Galatasaray isterse, onu tercih ederim. Ahmet Çalık olsam, Fenerbahçe daha fazla para verse, gitmem. Ahmet Çalık Beşiktaş'a gelse, banko oynar. Galatasaray'da da oynama ihtimali yüksek. Mehmet Ekici Beşiktaş'ta oynayamaz, bekler. Galatasaray'da da zorlanır, Sneijder var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler