Fenerbahçe'nin kupası sergileniyor

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonu şampiyonluk kupası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda sergilendi.

Yayınlanma: 30.04.2014 - 11:57
Abone Ol google-news

Şampiyonluğunu ligin bitimine üç hafta kala ilan eden Fenerbahçe'nin müzesine götüreceği kupa, basın mensuplarına teşkilat bahçesindeki halı sahada düzenlenen törenle tanıtıldı.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupa tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe takımını kutladı.

Kupanın sarı-lacivertli takıma ne zaman teslim edileceğine ilişkin takvimin netleşmediğini belirten Kasapoğlu, şampiyonluk kupasının bir hafta boyunca vatandaşların izlenimine açık olacağını ifade etti.

Kasapoğlu, son 4 yıldır lige sponsor olduklarını dile getirerek, "Bu yıl Türk futboluna 350 milyona yakın kaynak aktardık. Türk futbolunun istediğimiz standartlara gelmesi noktasında katkımızı ortaya koymakta kararlıyız" dedi.

Futbol sahalarının şiddetten arınması için temennide bulunan Kasapoğlu, kulüplerin de daha kurumsal hale gelmeleri için hesap verebilirlik ve şeffaflık noktasında gayret etmeleri gerektiğini kaydetti.

Kasapoğlu, daha sonra Fenerbahçeli taraftarlarla kupa önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Yaklaşık 100 bin lira değerinde

Dışı 925 ayar gümüşten yapılan kupanın içi 24 ayar saf altın kaplama. Ön yüzü yıldız kabartmalı kupa, 9 kilo ağırlığında.

Boyu 60, eni ise 42 santimetre olan kupanın taban çapı 30, tavan çapı da 25 santimetre.

Kupanın maddi değeri ise yaklaşık 100 bin lira değerinde.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler