Olaylı derbide çeyrek final bileti Fenerbahçe'nin

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Vodafone Arena Stadı'nda olaylı geçen Beşiktaş - Fenerbahçe mücadelesi sarı lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğü ile sora erdi. Bu sonuçla Beşiktaş Türkiye Kupası'na veda ederken, Fenerbahçe çeyrek finale adını yazdırdı.

Yayınlanma: 05.02.2017 - 19:23
Abone Ol google-news
 
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş'ı deplasmanda 1 - 0 mağlup eden Fenerbahçe, adını çeyrek finale yazdırdı.

Sarı-lacivertlilere turu getiren golü 71. dakikada Robin van Persie kaydetti.



Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 86 Tolgay Arslan), Quaresma, Talisca (Dk. 51 Matej Mitrovic), Babel, Cenk Tosun
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 75 Ozan Tufan), Lens, Sow, Van Persie (Dk. 88 Aatif Chahechouhe)
Kırmızı kart: Dk. 41 Tosic (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 43 Van Persie, Dk. 45+1 Şener Özbayraklı, Dk. 90+1 Ozan Tufan, Dk. 90+4 Lens (Fenerbahçe), Dk. 67 Atiba Hutchinson, Dk 90+2 Adriano, Dk. 90+4 Aras Özbiliz (Beşiktaş)
Goller: Dk. 71 Robin van Persie (Fenerbahçe)

Robin van Persie'den tepki çeken dil hareketi

Vodafone Arena'da gergin anlar!

Derbi maçın devre arasında tünel girişi karıştı

Fenerbahçe'ye Caner Erkin sürprizi

BEŞİKTAŞ 18 MAÇ SONRA KAYBBETTİ

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ilk yenilgisini yaşadı. Siya-beyazlı takım 18 maç sonra iç sahada mağlubiyet yaşadı. 

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, yeni stadında ilk kez kaybetti. Geçtiğimiz sezon sonunda açılışını yaptığı Vodafone Arena'da bugüne kadar oynadığı 18 maçta yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, bugüne kadar 12 lig maçı, 3 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi ve 3 de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında rakiplerine kaybetmemişti.











Quaresma, üzerindeki Beşiktaş formasını Fenerbahçe tribünlerine gösterdi

Fenerbahçe'ye sahasında 1-0 yenilerek kupaya veda eden Beşiktaşlı futbolcular, karşılaşmanın bitiminin ardından soyunma odasına gitti. Beşiktaşlı futbolcular kısa bir süre sonra tekrar sahaya çıkarak taraftarı selamladı. Beşiktaşlı taraftarların yoğun tezahüratı ile karşıladığı siyah beyazlı takımda Portekizli yıldız Quaresma, üzerindeki Beşiktaş formasını Fenerbahçe tribünlerine gösterdi.

  "Şenol Güneş'e benim tarafımdan hiçbir saygısızlık yoktu"
Fenerbahçe'nin Danimarkalı futbolcusu Simon Kjaer, Beşiktaş karşısında özellikle ikinci yarıda ikili mücadelelerde sert kaldıklarını ve oyuna ağırlıklarını koyarak istedikleri sonucu aldıklarını söyledi.
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Simon Kjaer, maçla ilgili, "İlk yarı iyi bir performans sergileyemedik. Özellikle top ayağımızdayken çok fazla hata yaptık. Rakibimizin 10 kişi kalması oyunu tam anlamıyla değiştirdi. Sonraki bölümde özellikle ikinci yarıda ikili mücadelelerde daha serttik. Belki ligde bizde eksik olan şeylerden biri buydu. Daha iyi yapmamız gereken noktalardan biri buydu. Oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Önemli bir galibiyet takımımız için. Bu sonuç bizim için güzel bir sonuç oldu" değerlendirmesini yaptı.

İkinci yarıda "Kafamızı sakin tutmamız ve saha içerisinde sakin kalmamız gerektiğini konuştuk" diyerek sözlerini sürdüren Kjaer, "Hocamız da bize bunu söyledi. Bunu koruyarak ikinci yarıda kompakt ve birlikte bir görüntü sergiledik. Zorlu bir kavgaya, zorlu bir mücadeleye hazır olmalıydık, bunu yaptık ve istediğimiz sonucu aldık" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'le arasında yaşananlarla ilgiliyse Kjaer, "İlk yarıda Robin'den ve takımımızdan genel anlamda hoşlanmadılar. Statta, bizim taraftarlarımız hariç, çok hoşnut değillerdi. İçeri girerken Robin'e bir şeyler söylüyordu ve ben Robin'in önüne geçtim. Robin'in önüne geçince bağırmaya başladı. Ben, 'biraz saygı göster' dedim. Türkçe bir şeyler söyledi, ben hiçbir şey anlamadım. Benim tarafımdan hiçbir saygısızlık yoktu bana göre. Devre arasından sonra ona elimi uzattım, tokalaşmak istedim. Elini uzatmak istemedi. Benim tarafımdan saygısız bir şey olmadığını söyledim ona. Bu şekilde gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Son olarak sakin bir insan olduğunu ifade eden Simon Kjaer, "Futbolun içinde bunlar var. Bunlar duyguların dışavurumudur. Biz bu oyunu bu yüzden oynuyoruz. Bu duyguların birikimiyle belki de oynuyoruz. Futbolda olan şeyler. Benim için sorun yok" diyerek sözlerini noktaladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler