Galatasaray'a UEFA darbesi... Yıldızlar satılıyor

UEFA'nın Finansal Fair-Play dolayısıyla takımlara Avrupa'dan men cezası vermeyeceği ancak sarı kırmızılı takımı derinden etkileyecek yaptırımlar uygulayacağı belirtildi.

Yayınlanma: 02.05.2014 - 12:26
Abone Ol google-news


Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'u yakından ilgilendiren Finansal Fair-Play cezaları 5 Maıs Pazartesi günü açıklanacak. Avrupa'dan men cezası çok uzak olarak gözükse de UEFA'nın uzlaşma toplantılarında istediği taahhüt Galatasaray'ı derinden etkileyecek!

FFP'nin en ciddi zararı

Galatasaray'ın Finansal Fair-Play'e uymamasından dolayı dosyalarının incelenmesi ve ağır yaptırımların kıyısından dönecek olması çok konuşulmuştu. FFP'ye göre normal şartlarda transfer yasağı ve Avrupa'dan men cezasına gidebilecek olan süreç, Paris Saint-Germain ve Manchester City gibi artık lokomotif olan takımların lobi ve sponsor destekleri dolayısıyla kınama ve para cezasına kadar geriledi. Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un da işine gelen bu süreç pozitife döndü gibi görünse de sarı kırmızılı takımın uzlaşma ve UEFA tarafından izlenmesi gereken yol haritasının çizimi başına iş açacak. Sarı kırmızılı takımın UEFA'ya verdiği yol haritasında 35 milyon Euro'luk açığı kadrodan oyuncu göndererek kapatacağını belirtmesi gözleri yıldız isimlere çevirdi. Ayrıca transfer yasağı ve Avrupa'dan men cezası almamak için bu sezon yapılacak olan büyük bütçeli transferlerin de önü kesildi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler