Antalyaspor Başkanı saldırıya uğradı! Taraftarlar locayı bastı

Antalyaspor, misafir olduğu Atiker Konyaspor karşısında 9 kişiyle 1-1’lik skoru alıp bir puanla evine dönerken kırmızı beyazlıların başkanı Ali Şafak Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda maçı seyrettiği locasında saldırıya uğradı.

Yayınlanma: 12.02.2017 - 19:53
Abone Ol google-news


Konya’da istenmeyen olaylar yaşandı... Karşılaşmanın son düdüğünün ardından Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve kırmızı beyazlı yöneticilerin bulunduğu tribünde olaylar çıktı. 9 kişi kalan rakipleri karşısında kaçan penaltı ve kaybedilen iki puanın ardından skora sinirlenen ev sahibi takım taraftarları, locadaki Antalyaspor yöneticilerine saldırdı.

Yaklaşık 50 otobüsle Konya’ya gelen taraftarlarıyla birlikte bir puanı kutlayan Ali Şafak Öztürk ve yöneticilerin alkışları sonrası locaya saldırı olunca bir anda arbede yaşandı. Başkan Öztürk ve diğer yöneticileri öfkeli taraftarların saldırısından polis ekipleri güçlükle kurtardı.

KONYA'DA EŞİTLİK BOZULMADI! PUANLAR PAYLAŞILDI

Yaşanan arbedede ağır darbeler alan Antalyaspor yöneticileri polisler eşliğinde araçlara bindirilerek şehir dışına çıkarıldı. Antalyasporlu bazı yöneticilerin yanlarında eşleri ve çocukları da bulunuyordu. 

"BİZE KÜFÜR ETTİLER"

Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker, “Maç bitiminin ardından başkan Antalyaspor taraftarını, takımı alkışladı. Bu sırada Konya taraftarı küfretti, bulunduğumuz locaya yandan saldırı oldu. Yöneticilerimize yumruk atıldı. Kısa süreli arbede yaşandı. Bize küfür ettiler” dedi.
Antalyaspor'un Atiker Konyaspor ile deplasmanda 1-1 sona eren maçın ardından Antalyasporlu yöneticilerin bulunduğu locada olaylar yaşandı. Antalyasporlu yöneticilerden Salih Peker, karşılaşmanın bitiş düdüğü sonrası Başkan Ali Şafak Öztürk'ün kırmızı beyazlı takımı ve taraftarını selamladığı sırada kendilerine yönelik küfür edildiğini dile getirdi. Peker, statta maçı izledikleri locada yaşananları şöyle anlattı:



"Maç bitiminin ardından başkan Antalyaspor taraftarını, takımı alkışladı. Bu sırada Konya taraftarı küfretti, bulunduğumuz locaya yandan saldırı oldu. Yöneticilerimize yumruk atıldı. Kısa süreli arbede yaşandı. Bize küfür ettiler. Özel güvenlik güçleri ve polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Onlar gelmeseydi linç edilirdik. 10-20 Konya taraftarı vardı. Olayların yaşandığı locada yöneticilerimizin 7-8 yaşındaki çocukları da vardı."
Antalyaspor Başkanı Öztürk de, "Saldırıya uğramamız skandal bir durum. Takımımız taraftarı taşlandı. Türk futbolunu kurtarmak istiyorsak bunlardan kurtulmalıyız" diye konuştu.

AHMET ŞAN: "TARAFTARLARLA YÜZ GÖZ OLURSAN SONUCU DA BUDUR"

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ise, yaşanan olaylar sonrası yaptığı açıklamada, "Bu olaylar tek taraflı değildir. Ne olduğunu bilmiyorum ben oraya gittiğimde zaten olaylar bitmiş idi. Yapmamız gereken bir şey varsa diye gitmiştim. Fakat taraftarlarla bir başkan niye kavga eder. Locanın kapısı kilitlenebiliyor. Etrafı izole. Ben onu anlamış değilim. Taraftarla yüz göz olursan sonucu da budur. Biz sürekli bundan kaçınalım istiyoruz.

Emniyetten bize istihbarat gelmişti. Ben başkana da söylemiştim. Kendisini arayıp 'Tüm bu şartlara rağmen gelmek istiyor musunuz?' diye sordum. 'Evet' dediler. Emniyette önlemini almıştı ama şu münferit olayı ben bir türlü anlayamıyorum. Sen locadan çıkıp taraftara gittiysen öfkelenir. Maç sonunda bu tür şeyleri engellemek biraz da kendi elimizde. Ben yine de bu olayları yaşanmamış sayıyorum. Ama görüyorum ki deplasman yasağını yine uygulamak lazım" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler