Advocaat: Bu şekilde mücadele edilmez

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Dick Advocaat Krasnodar maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 16.02.2017 - 22:07
Abone Ol google-news

İŞTE ADVOCAAT'IN AÇIKLAMALARI:

"Benim için kabul edilebilir bir skor oldu. Esas mesele, oynadığımız futboldu. Oynadığımız futbol, bu akşamkinden çok daha iyi olmalıydı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda deplasmanda Rus ekibi Krasnodar'a 1-0 yenildikleri maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Tecrübeli teknik adam, "Aldığımız sonuçtan kesinlikle memnun değilim. Özellikle ilk yarıda çok fazla sayıda oyuncumuz maçta yoktu. Açıkçası ilk yarıda Krasnodar daha iyi olan taraftı. Çok fazla pozisyon üretmediler ama bizden daha iyi bir görüntü sergilediler" dedi.

İkinci yarıda biraz daha iyi olduklarına değinen Hollandalı çalıştırıcı, "Çok pozisyon üretemedik ama performans anlamında daha iyiydik. Özellikle ön tarafta oynayan birçok oyuncumuz bu akşam sahada değildi. Hiçbir zaman maç kaybetmek istemezsiniz ama Krasnodar gibi bir takımla deplasmanda oynuyorsanız kaybedebilirsiniz. Bu, her zaman olabilecek bir şey. Kendi sahamızda oynayacağımız maçta her şey mümkün" diye konuştu.

Advocaat, Krasnodar'ın iyi bir takım olduğunu belirterek, 1-0'lık yenilginin kabul edilebileceğini kaydetti.Krasnodar'ı İspanya'daki hazırlık maçında izlediklerini aktaran Advocaat, "Krasnodar'ın oyunu bizim için sürpriz olmadı. Daha önce izlemiştik. Ligde ne yaptıklarını, iyi oyunculardan kurulu, iyi bir takım olduklarını biliyorduk. Güzel bir statta oynuyorlar. Bu statta daha önce Zenit'i, Nice'i yendiler. Benim için kabul edilebilir bir skor oldu. Esas mesele, oynadığımız futboldu. Oynadığımız futbol, bu akşamkinden çok daha iyi olmalıydı" şeklinde konuştu.

Mücadele ettikleri tüm kulvarları önemsediklerini dile getiren Advocaat, "Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda, üst düzey takımlara karşı bile iyi performans sergilediğimizi, iyi skorlar aldığımızı görüyoruz. Bence insanlar, Krasnodar'ı küçümsüyor. Krasnodar, bireysel anlamda yetenekli, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Eğer bizim takımımızda herkes doğru şekilde sahada olmazsa, o sertliği yansıtmazsa, o zaman kaybedebiliyorsunuz ve bu akşamki gibi bir sonuç ortaya çıkabiliyor. Maç maç bakarak, yolumuza devam edeceğiz. Avrupa'da, Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Üç kulvarı da ciddiye alıyoruz" dedi.

Igor Shalimov: "Krasnodar'ın görevi gol yememekti"

Krasnodar Teknik Direktörü Igor Shalimov, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Fenerbahçe'yi 1 - 0 yendikleri maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Shalimov, Krasnodar'ın Fenerbahçe karşısındaki görevinin gol atmalarına izin vermemek olduğunu söyledi.

Teknik adam, maçla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı;

"Zor bir maç oldu. Zaten kolay olmasını da beklemiyorduk. Hem oyundan hem de sonuçtan memnunuz. İkinci yarıda biraz yavaştık fakat bu bizim sonuna kadar hazır olmadığımızı gösteriyor, çünkü bu daha ilk resmi maç. Amacımız evimizdeki ilk maçta gol yememekti. Bizi Türkiye'de neyin beklediğini biliyoruz, fakat bir hafta sonra olacak, şimdi düzelmemiz gerek."
Shalimov son olarak şunları söyledi;

"Rakibimizin bize fırsat verdiği şekilde oynadık, yeteri kadar pozisyon yarattık, fazlasını da yapabilirdik. Bu ilk maçımız. Bu yüzden çocukları övebilirdim, rakibe hiç imkan sağlamadık. Benim düşüncem, sonucun olumlu olduğu yönünde."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler