Kartal işi ilk yarıda bitirdi

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek hanesine üç puanı yazdırdı.

Yayınlanma: 03.05.2014 - 17:54
Abone Ol google-news

Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Beşiktaş evinde Kasımpaşa'yı 7. dakikada Oğuzhan Özyakup,  17. dakikada Veli Kavlak'ın attığı gollerle 2-1 yendi.  Kasımpaşa'nın tek sayısını 90+5. dakikada Scarione kaydetti. Siyah beyazlı ekip aldığı bu galibiyet sonucunda puanını 58'e çıkartırken konuk ekip Kasımpaşa 47 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmalarında Beşiktaş deplasmanda Elazığspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa ise evinde Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaşacak.

Orhan Can yazdı: 'Kurtulmak yok tek başına' TIKLAYIN

Beşiktaş-Kasımpaşa FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

6. dakikada Beşiktaş yarı sahasında Hutchinson'dan topu kapan Castro, ceza sahası içindeki Scarione'yi gördü. Bu futbolcunun yaptığı sert vuruşta, Beşiktaş savunmasından Franco topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.

7. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Oğuzhan, topu müsait durumdaki Veli Kavlak'ın önüne bıraktı. Veli'nin ceza yayı üzerinden çektiği sert şutta top kaleci Isaksson'dan döndü. Meşin yuvarlığı iyi takip eden Oğuzhan, ceza sahası sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

16. dakikada Gökhan Töre'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Kasımpaşa defansı kafalardan seken topu uzaklaştıramadı. Savunmadan atağa katılan Dany'nin kafa ile verdiği pası iyi takip eden Veli Kavlak, Yalçın topa istediği gibi müdahale edemeyince kaleyi gördü ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçiren golü attı.

19. dakikada sol kanattan Viudez'in kullandığı köşe vuruşunda İlhan Eker, kalabalık Beşiktaş savunması arasından iyi yükseldi. Bu futbolcunun yaptığı kafa vuruşunda, Oğuzhan Özyakup kritik bir dokunuşla topu kale direği dibinden kornere gönderdi.

29. dakikada sol kanattan süratle ceza sahasına giren Olcay, ceza yayı önünde müsait pozisyondaki Almeida'yı gördü. Topa istediği sertlikte vuramayan Portekizli golcünün plasesinde, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

42. dakikada ilk yarı boyunca etkili kullandığı sol kanattan Kasımpaşa yarı sahasına giren Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup'u topla buluşturdu. Ceza sahası içerisine sokulan Oğuzhan'ın yaptığı vuruşta, top savunmanın müdahalesiyle kornere gitti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Veli Kavlak'ın orta alandan verdiği uzun pasla, topu sağ kanatta önünde bulan Olcay, ceza sahası içerisine yerden sert ortaladı. Elyasa Süme, topa Almeida'dan önce ayak koyarak mutlak golü önledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 58. dakikada sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine İsmail Köybaşı'nı oyuna aldı. Bu değişiklikle Olcay Şahan, Almeida'nın hemen arkasında, orta dörtlünün önünde görev alırken, İsmail orta sahanın soluna yerleşti.

66. dakikada Olcay Şahan'ın Kasımpaşa savunması arkasına bıraktığı topu önünde bulan Veli Kavlak, kaleci Isaksson'un önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yapmayı denedi. Fakat meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

77. dakikada ani gelişen Kasımpaşa atağında sağ kanatta topla buluşan Elyasa Süme, ceza sahasına sokularak sağ çaprazdan kaleye isabetli vurdu. Ancak top direğin hemen yanından auta gitti.

84. dakikada orta alanda topla buluşan Scarione, ceza sahasına içerisine ortaladı. Tunay Torun bekletmeden verdiği göğüs pasıyla topu Malki'nin önüne indirdi. Fakat Dany, yaptığı kritik müdahaleyle topu kornere gönderdi.

85. dakikada sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun hızla ceza sahasına girdi. Dany'den sıyrılan lacivert-beyazlı futbolcunun yaptığı sert vuruşta, kaleci Tolga Zengin topu kornere çeldi. Tolga, bu kurtarışın ardından sol elinden sakatlık geçirdi.

90+4. dakikada orta alanda topu önüne alan Gökhan Töre, sol çizgide bomboş durumdaki İsmail Köybaşı'nı gördü. İsmail'in ceza sahasına girerek yaptığı sert vuruşta top kaleci Isaksson'dan döndü. Kasımpaşa savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+5. dakikada orta alandan gönderilen uzun pası ceza sahası içerisinde göğsüyle iyi kontrol eden Castro, boş durumdaki Scarione'yi gördü. Scarione, müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi: 2-1

Beşiktaş, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Ali Saygın Ögel

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 25 Jones), Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 82 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 58 İsmail Köybaşı), Almeida

Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk (Dk. 38 Barış Başdaş), İlhan Eker, Viudez (Dk. 68 Malki), Castro, Kerem Şenas, Adem Büyük, Scarione, Babel (Dk. 46 Tunay Torun)

Goller: Dk. 7 Oğuzhan Özyakup, Dk. 16 Veli Kavlak (Beşiktaş), 90+5 Scarione (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 25 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 59 Adem Büyük (Kasımpaşa)

- Kartal üç hafta sonra

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek, 3 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

En son, 28. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Kayserispor'u 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, daha sonra Torku Konyaspor ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalıp, Sivasspor'a da 3-0 mağlup olmuştu.

Siyah-beyazlılar, Oğuzhan Özyakup ve Veli Kavlak'ın golleriyle Kasımpaşa'yı 2-1 yenip, puanını 58'e çıkardı ve haftayı Gençlerbirliği galibiyetiyle kapayan Galatasaray'ın 1 puan gerisinde üçüncü sırada yer aldı.

- 6 haftadır gol yiyorlar

Beşiktaş, Süper Lig'de 5 haftadır süre gelen gol yeme alışkanlığını Kasımpaşa karşısında da sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, en son 26. haftada 3-0 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçında kalesinde gol görmemişti. Beşiktaş, bu maçtan sonra Kardemir Karabükspor (0-1), Kayserispor (2-1), Torku Konyaspor (1-1), Fenerbahçe (1-1) ve Sivasspor (0-3) karşılaşmalarında rakiplerin attığı gollere engel olamadı. Son olarak Kasımpaşa maçının 90+5. dakikasında Scarione'nin golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, böylece üst üste 6 hafta kalesini gole kapayamadı.

- Oğuzhan 6, Veli 3. golünü attı

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 6, Veli Kavlak ise 3. golünü attı.

Daha önce Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor ve ikinci yarıdaki Torku Konyaspor maçlarında birer gol atan Oğuzhan, Kasımpaşa karşısında attığı golle toplam gol sayısını 6'ya çıkardı.

Veli Kavlak ise yine bir Kasımpaşa maçında golle buluştu. Veli, bu sezon ilk golünü Kasımpaşa ile yapılan tekrar maçında atmıştı. Daha sonra Akhisar Belediyespor'a karşı 1 gol kaydeden Veli, bu akşamki Kasımpaşa karşılaşmasında da rakip fileleri 1 kez havalandırdı.

- Protestolar maçta da sürdü

Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp başkanı Fikret Orman ve futbolcuları Kasımpaşa maçı sırasında da zaman zaman protesto ettiler.

Fikret Orman için "Fenerbahçe'ye başkan olsana" diye tempo tutan taraftarlar, futbolcular için de "Diskoya diskoya, maçtan sonra diskoya", "Renklere aşığız sizlere değil" diye tezahüratlar yaptı.

Bazı taraftarlar ise Doğu Tribünü'ndeki protestocu seyircilere tepki gösterdi.

Taraftarlar ayrıca kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ile eski futbolcuları İbrahim Üzülmez, Ricardo Quaresma, Baki Mercimek, Fabian Ernst, Mattias Delgado, Bobo ve İlhan Mansız lehine de tezahüratlarda bulundu.

Bu arada Doğu Tribünü'nde yer alan protestocu grup, 70. dakikada stadı terk etti.

- Bilic'e destek

Fikret Orman, yönetim kurulu ve futbolcuları protesto eden taraftarlar, teknik direktör Slaven Bilic'e ise destek verdi.

Taraftarlar, zaman zaman "Slaven Bilic" diye tempo tutup, Hırvat teknik adama güvenlerini dile getirdi.

- Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup ve Donk sakatlandı

Beşiktaş'ta Necip Uysal ile Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa'da ise Donk sakatlanarak, oyuna devam edemediler.

Necip, maçın 24. dakikasında arka adalesinden sakatlanırken, yerini Jermain Jones'a bıraktı. Slaven Bilic, Necip'in yerine savunmanın sağına Atiba Hutchinson'ı çekerken, Jones'u ise ön liberoda görevlendirdi.

Siyah,beyazlılarda Oğuzhan ise maçın 55. dakikasında sol dizinden sakatlık geçirdi. Bu futbolcunun yerine de İsmail Köybaşı oyuna girdi.

Necip'in durumunun çekilen MR sonucu netleşeceği, Oğuzhan'ın ise dizine dikiş atıldığı bildirildi.

Bu arada Kasımpaşa'da da Hollandalı futbolcu Donk, maçın 37. dakikasında sakatlanarak, oyuna devam edemedi. Donk'un yerine 38. dakikada Barış Başdaş oyuna dahil oldu.

- Tolga son 5 dakikayı bandajla oynadı

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, maçın bitimine 5 dakika kala sol el serçe parmağından sakatlandı.

Siyah-beyazlılar, 3 değişiklik hakkını tamamladığı için Tolga'ya saha içinde tedavi yapıldı ve milli futbolcu parmağındaki bandajla maçı tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler